'Sıfırcı Hoca'nın Türkiye kararı bekleniyor

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin notuna yönelik değerlendirmesini bugün yapacak. Ekonomistler, kredi notu ve negatif görünümün değişmesini beklemiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mayıs 2013'te Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran Moody's, bu yıl ikinci gözden geçirmesini bugün yapacak. Ekonomistler, Moody's'in kredi notu ve negatif görünümü değiştirmeyeceğini tahmin ediyor. Kuruluş, daha önce değerlendirme takviminde yer alan 10 Nisan'da Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde güncellemeye gitmeyerek, Türkiye'ye yönelik değerlendirmesini böylece üçüncü kez ertelemiş oldu. 

Türkiye'ye yönelik son revizyonunu 11 Nisan 2014 tarihinde yapan Moody's, not görünümünü "durağan”dan, "negatif"e çevirirken, "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyede bulunan kredi notunu teyit etmişti. Moody's genel seçimin ardından 10 Haziran'da yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının siyasi belirsizliği artırma ihtimaline dikkati çekmişti. Moody's'in Türkiye'ye ilişkin bu yılki son değerlendirme toplantısının 4 Aralık'ta yapılması bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir