'Teknolojiye yatırım KOBİ'yi farklı kılar'

GoDaddy yetkilisi Maruzzi, '2016’da KOBİ’lerin teknolojiye yatırımları, farklılaşmalarını sağlayacak' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy’ye göre 2016 teknoloji devrimi değil, evriminin gerçekleştiği bir yıl olacak. 

KOBİ’lerin önemine değnen GoDaddy EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, “Dünya, teknolojik girişimler ve yeniliklerle gelişmeye devam ederken, Türkiye’deki KOBİ’lerin buna uyum sağlaması giderek daha fazla önem kazanıyor. Güncel bilgiler, Türkiye’deki girişim oranının AB ortalamasının yaklaşık iki puan üstünde olduğunu gösteriyor. Ancak beceri ve inovasyon söz konusu olduğunda, Türkiye’deki KOBİ’lerin Avrupa’daki emsallerine oranla 0,5 puan geride kaldığı görülüyor” dedi.

Maruzzi, “Türkiye’deki KOBİ’ler, büyümeye devam ederken bir yandan da mevcut teknolojileri kullanarak işlerini geliştirmeye yönelik fırsatlardan yararlanmalı. KOBİ’lerin, işlerine değer katacak yeni teknolojileri kullanabilmeleri için büyük şirketlerin sahip olduğu bütçelere ihtiyaçları yok. Hem yerel, hem de uluslararası platformlarda rekabette avantajlı konumda olmak için Türkiye’deki KOBİ’lerin teknolojiye uyum sağlayabilmeleri oldukça önemli” şeklinde konuştu.

Stefano Maruzzi, KOBİ'lerin 2016'da teknolojiye yaptkları yatırımın, farklılaşmalarını sağlayacağını da söyledi.

Türkiye’de 2,6 milyon şirket faaliyet gösteriyor ve bunların yüzde 99’unu KOBİ’ler oluşturuyor. Bu da KOBİ’lerin Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunun bir göstergesi.