'Yatırım Küresel Forumu' İstanbul'da toplanıyor

Yatırım Küresel Forumu İstanbul'da gerçekleştirilecek. Toplantıya, 34 OECD üyesi ülkeden bakanlar, üst düzey yetkililer, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenler katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

G20-OECD Uluslararası Yatırım Küresel Forumu, Ekonomi Bakanlığının ev sahipliğinde 5 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Gelişen küresel ekonomide uluslararası yatırım politikaları" konulu programın açılış konuşmalarını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria yapacak. 

Toplantıya, 34 OECD üyesi ülkeden bakanlar, üst düzey yetkililer, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenler katılacak. 

G20 Ticaret Bakanları Toplantısı marjında düzenlenecek olan 10. Uluslararası Yatırım Küresel Forumu'nda, uluslararası yatırım politikalarının durumu tartışılıp, olası aksaklıkların tespit edilmesi ile daha tutarlı ve uyumlu ticaret ve yatırım rejimlerince desteklenen politika alternatifleri incelenecek. 

Forumda, yatırım ortamının iyileştirilmesi, özel sektör yatırımlarının canlanması, büyümeyi engelleyen aksaklıkların aşılması için yapılması gereken iş birlikleri değerlendirilecek.  

Bölgesel ve uluslararası yatırım fırsatlarının konuşulacağı forumda, altyapı ve yenilenebilir enerji dahil yatırımların canlandırılması ele alınacak.  

Hükümetler, iş dünyası, sivil toplum, akademi ve uluslararası kuruluşlar için önemli bir bilgi alışverişi fırsatı sunan Forum, daha önce Meksika (2001), Çin (2002), Güney Afrika (2003), Hindistan (2004), Brezilya (2005) ve Türkiye (2006) ile 2008 yılında itibaren ise Paris'te düzenlenmişti. 

G20-OECD iş birliğinde düzenlenecek ve birçok ülkenin bakanlarının ve üst düzey yetkililerinin konuşmacı olarak yer alacağı Yatırım Küresel Forumu'ndan çıkan sonuçlar, G20 Ticaret Bakanları toplantısında da değerlendirilecek.