12. İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını açtı

MOSDER ve TÜYAP işbirliğinde düzenlenen 12. İstanbul Mobilya fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım işbirliğiyle düzenlenen 12. İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB 2016) dün kapılarını açtı. Fuarın açılışı Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından gerçekleşti. Bakan Elitaş, açılışta yaptığı konuşmada, İSMOB’un geldiği noktanın önemine değinerek, “2016’yı bir istikrar yılı olarak görmek istiyor ve bu yıl sektörde çok net artışların yaşanacağını düşünüyoruz. 2016’da ihracat hedefimiz 155.5 milyar dolar, 2017’de 175 milyar dolar, 2018’de de 200 milyar dolar olacak” dedi. 

TİM Mehmet Büyükekşi, “Mobilya sektöründe tasarım ve markalaşma en önemli meselemiz” diyerek mobilyada tasarıma önem verip katma değerli ürünler üreterek ihracatın çok daha üst seviyelere taşınacağını öngördü. TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ise yaptığı konuşmada yeni yılın ilk fuarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “MOSDER ile uzun soluklu bir işbirliği yaptık. 250 mobilya firmasını ağırladığımız fuarımıza Çin’den İtalya ve İspanya’ya, Kenya’dan Nijerya, ABD ve Hindistan’a kadar 37 ülkeden alım heyetleri katılıyor” dedi. 

İhracatın dörtte biri İSMOB’dan 

MOSDER Başkanı İsmail Doğan dernek olarak mobilya sektörünün yüzde 75’ini temsil ettiklerini belirterek, 12. İSMOB’un yeni adresi TÜYAP Beylikdüzü’nde 100 bin katılımcıyı ağırlayacağını ifade etti. Ziyaretçilerin yüzde 30’unun yurtdışından geldiğini dile getiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fuarda daha öncekilerden farklı olarak ofis mobilyasında pazarın yüzde 80’ine hâkim markalar da var. Bu firmalar ilk kez İSMOB’da organize oldu. 2016 ihracat hedefinin de yüzde 25’ine denk gelen 750 milyon dolarlık kısmını yine İSMOB ile elde etmek istiyoruz.”