2 milyon banka müşterisi 'cep'te

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Türkiye'de cep telefonu kullanım alışkanlıkları ve mobil teknolojilere olan yoğun talep mobil bankacılık kanallarına olan talebi patlattı. Şubede kuyrukta bekleyip vakit kaybetmek yerine cepten veya iPad'den istedikleri zaman bankacılık işlemlerini hızlı ve ücretsiz gerçekleştirebilme kolaylığı mobil bankacılığın cazibesini artırdı.
 
Akşam gazetesinden Ayfer ARSLAN'ın haberine göre TBB'NİN Eylül 2012 tarihli verilerinde, mobil bankacılık müşteri sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 83.5'lik artışla 2 milyonu geçti.
 
Mobil bankacılık kanallarından gerçekleştirilen finansal ve finansal olmayan işlemlerin toplam hacmi ise son bir yılda 2.8 milyar TL'den 7.5 milyar TL'ye çıkarak neredeyse üçe katlandı. İşlem bazında ise en fazla büyüme vergi, fatura, SSK-Bağkur gibi ödemelerinde gözlendi. Temmuz-Eylül 2012 döneminde mobil bankacılık kanalını kullanarak yapılan yatırım işlemlerinin hacmi 2.2 milyar lira, yatırım dışındaki finansal işlemlerin tutarı ise 5.4 milyar TL olarak gerçekleşti.
 
CepBank'ta işlemler ücretsiz gerçekleşiyor
GARANTİ Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, mobil bankacılık uygulamalarını şöyle özetledi: 'Nisan ayından bu yana 400 bin kez indirilen Cep Şubesi uygulamalarına tüm operatörler üzerinden bağlantı ücreti ödemeden erişilebiliyor ve gerçekleştirilen işlemler için ücret ödenmiyor. Ücretsiz para göndermek mümkün.'
 
200 bin mobil müşteri
YAPI Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Türkiye'de ilk defa aynı anda iPhone, iPad, Android, Android Tablet cihazlarına uygun mobil bankacılık uygulamalarını hizmete sunduklarını söyledi. Doğan, mobil Bankacılık uygulamalarının 700 binden fazla müşterileri tarafından indirildiğini, mobil şube kullanıcı sayısının da 200 bini aştığını söyledi.
 
Mobilde faiz avantajı
ŞEKERBANK Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, mobil bankacılık hizmetlerini şöyle özetledi: 'Bankamız müşterileri, Şeker Mobil Şube uygulamasını kullanarak; Altın Hesaplar menüsü üzerinden günün her saatinde altın alıp satabiliyor veya bir başka hesaba altın havalesi yapabiliyor. Hesap Bilgileri Görüntüleme, Hesap Hareketleri İzleme, Artan Hesap işlemleri, Kredi Kartı İşlemleri, EFT, Havale, Repo İşlemleri de mobil bankacılık hizmetlerimiz arasında. Ayrıca Mobil Şubeyi kullanan müşterilerimiz avantajlı e-mevduat oranlarından yararlanıyor.'
 
Güvenilir ve hızlı işlem
 
[PAGE]
 
Güvenilir ve hızlı işlem
TEB Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Devrim Cengiz, 2008'de Türkiye'nin iPhone'a özel ilk uygulaması olan CEPTETEB'i hizmete sunduklarını belirterek, 'Mobil teknolojinin yaygınlaşmasıyla müşterilerimiz de bankacılık işlemleri için akıllı cihazları tercih ediyor. Müşteriler istedikleri zaman istedikleri yerden bankacılık işlemlerini güvenilir şekilde yapıyor.' dedi.
 
HSBC, mobil bankacılık hazırlığında
HSBC Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, grubun tüm dünyadaki deneyiminden yararlanarak çok yakında geniş yelpazede mobil bankacılık çözümlerini hizmete sunacaklarını açıkladı. Turan, 'Mevcutta internet bankacılığı hizmetimiz i-Phone ve i-Pad'e uyarlanmış olarak hizmet veriyor' dedi.
 
Akıllı televizyonlar için yeni projeler gündemde
AKBANK Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, mobil bankacılıkta 9 uygulamalarının bulunduğunu belirterek, 'Türkiye'de iPad uygulamalarını müşterilerine sunan ilk bankayız. Ayrıca Turkcell Cüzdan servisimizle müşterilerimiz cep telefonlarından para transferi ve kontör yükleme yapabiliyor. Akıllı telefonların dışında tablet ve akıllı televizyonlar için de projelerimiz var' diye konuştu.
 
Akıllı telefonlar talebi artırdı
 
[PAGE]
 
Akıllı telefonlar talebi artırdı
VAKIFBANK Genel Müdür Yardımcısı Metin Recep Zafer, Türkiye'de mobil bankacılığın gelişiminin akıllı telefonlar ve bilgisayarların hayatımıza girmesiyle ivme kazandığını söyledi. Bu alanda yeni projelerini önümüzdeki aylarda hayata geçireceklerini belirten Zafer, 'Müşterilerimiz, 'CepŞubem'den pek çok işlemi yapıp, faturalarını ödeyebilir' dedi.
 
Teknoloji ağırlıklı yeni şube modeline geçiyor
ING Bank Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, 'Yeni konsept şubelerimizde teknoloji ağırlıklı bir yapımız olacak ve müşterilerimize şube içinde yepyeni bir mobil bankacılık tecrübesi yaşatacağız. Ocak 2012'den bu yana ING Mobil ile tanışan müşteri sayımız yüzde 300 oranında arttı.'
 
300 bin kişi İşCep'i seçti
İŞ Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, işCep'in, 2007 yılından bu yana 300 bine yakın kullanıcıya ulaştığını vurgulayarak şunları söyledi: 'Apple iOS, Android, Samsung, Bada, Windows Phone 7, Symbian gibi birçok mobil işletim sistemini destekler ve 1.200'den fazla telefon modelinde çalışıyor. iPad'ler üzerindeki Türkiye'nin en kapsamlı finans uygulaması olan İşPad, 2010 yılından beri müşterilerimizce beğeniyle kullanılıyor. '