2015 Bursa Mükemmellik Ödül süreci başladı

Kal-Der Bursa Şubesi ve BUSİAD işbirliğinde düzenlenen ödül sürecine başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Kal-Der Bursa Şubesi ve Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) işbirliğinde 13 yıldır düzenlen Kalite Ödül töreni, bu yıl EFQM tarafından alınan kararla, '2015 Bursa Mükemmellik Ödülü' adı ile gerçekleştiriliyor. Bursa'daki iş mükemmelliği çabasında olan firmaları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ödül sürecine başvurular bugün başladı. Özel sektör ile kamu ve eğitim kurumlarının katılım sağlayabileceği başvuru süreci, 30 Eylül'de sona erecekken, 16 Nisan 2016'da düzenlenecek törenle ödüller verilecek.

2015 Bursa Mükemmellik Ödülü başvurularının başladığının bilgilendirildiği toplantıda konuşan kal-Der Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay, "2003'den beri Bursa'da 127 kurum mükemmellik sürecine katılarak, uygulamaya başladı. Ödül sürecine ise 61 kurum katılım sağladı. Kamu kurumlarında her yıl katılımın artması da önemli" diye konuştu. BUSİAD Başkanı Günal Baylan da, iktisadi potansiyeli yüksel olan bir ülke olarak, bireylerin yaşam standartlarını artırmak için çalıştıklarını ifade ederek, iş gücü kalitesini, üretimdeki katma değerin artırımını sağlamak, yeni fikirlerin önünü açarak, yaratıcılığı yaygınlaştırmak gerektiğine vurgu yaptı.

Gelecek yıl büyük ödül puanları artırılacak 

Bursalı kuruluşları ulusala ve Avrupa'ya hazırlamak amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Saadettin Çiçek de, ödül sürecinde yapılan bir diğer değişikliğin de ulusal çalışmalara uygun olarak puanlama sistemi olduğunu söyledi. Çiçek, "Ulusalda uygulanan seviyelere yakın olarak büyük ödül için değerlendirme ölçütlerimizi geliştirerek, puanları artıracağız. Bu değişikli gelecek yıl itibari ile uygulamaya alacağız" bilgisini verdi.

BUSİAD Evi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından, geçen yıl Ödül sürecine katılmış firma temsilcilerinin paylaşım toplantısı gerçekleştirildi. Bürosit Kalite Müdürü Kenan Karacaoğlu, Yazaki Otomotiv Kalite Müdürü Burcu Cengiz, Gemlik İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Sergül Temir ve Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yasemin Özdemir katılımcılara süreci anlattı.