”500 bin personelin yüzde 10'una kadro verilmeli”

Türk Eğitim-Sen GB Koncuk, personel yetersizliği nedeniyle öğretmenlerin ve öğrencilerin okul temizlemek zorunda kaldıklarını ileri sürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''kamuya alınacağı ifade edilen 500 bin personelin yüzde 10'una okullarda hizmetli ve memur olarak çalıştırılmak üzere kadro verilmesini'' istedi.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun valiliklere, okullardaki temizlik hizmetleri ile ilgili gönderdiği genelgede, derslik ve bina sayısı fazla olan okullardaki temizlik hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde hizmet satın alma yoluna ihtiyaç duyulduğunu belirttiğini hatırlattı.

Türkiye'deki eğitimin en büyük sorunlarından birinin okullardaki personel sayısının yetersizliği nedeniyle hijyenik ortamın tam anlamıyla sağlanamaması olduğunu ifade eden Koncuk, personel yetersizliği nedeniyle öğretmenlerin, okul idarecilerinin ve öğrencilerin okul temizlemek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Okullardaki temizlik hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde hizmet satın alarak ihtiyacın giderilmesinin mümkün olmadığını savunan Koncuk, bu uygulamanın mali boyutunun okulların gelirini aştığını kaydetti.

''Hükümetin en az 500 bin kişinin kamuda yararlı işlere yerleştirilmesine yönelik bir istihdam paketi hazırladığını'' ifade eden Koncuk, alınacak 500 bin personelin yüzde 10'una okullarda okullarda hizmetli ve memur olarak çalıştırılmak üzere kadro verilmesi gerektiğini öne sürdü. Koncuk, 50 bin hizmetli ve memurun, okullardaki temizlik yükünü büyük oranda alacağını, okulların daha hijyenik bir ortama kavuşacağını kaydetti.