56 bin konutluk kampanya

GYODER, 56 bin konut ve 3 bin 200 ofisi kapsayan yeni bir kampanya başlatıyor. Bankalar projeye destek verirse kampanyanın süresi uzayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), yeni bir kampanya başlatıyor. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası kapsamında GYODER üyesi 39 proje geliştirici firma, projelerini 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunacak. Ayrıca satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak.

Ülkenin geçtiği bu zor dönemde, gayrimenkul sektörünün öncü çatı kuruluşu olarak her zaman olduğu gibi Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine güvenlerinin sonsuz olduğunu belirten GYODER Başkanı Aziz Torun, “Kampanyamızla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmeyi hedefliyoruz,” dedi.

Dün Four Seasons Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla detayları duyurulan kampanya kapsamında GYODER üyesi 39 üye firmanın 100'e yakın projesinden yaklaşık 56 bin konut ve 3 bin 200 ofis, 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunulacak. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak. Bu kampanya ile Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörünün mevcut durumdan minimum seviyede etkilenmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor.

'TBMM'nin onarılmasına talibiz'

Düzenlenen basın toplantısında konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, 15 Temmuz gecesi hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) onarımına GYODER olarak talip olduklarını, en kısa sürede yetkililerle iletişime geçip bu girişime öncü olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Emlak Konut GYO’nun piyasadaki bekleme eğilimini kırmak, satışları arttırmak ve bu süreçte yüklenicilerin nakit akımlarına pozitif katkı yapabilmek için başlattığı kampanyayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Aziz Torun, kendi kampanyalarıyla da bu süreci devam ettirmek istediklerini söyledi. Gayrimenkul sektörü olarak ekonominin lokomotifi olmaya devam edeceklerini hatırlatan Torun, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde gayrimenkul sektörünün öncü çatı kuruluşu GYODER olarak Türkiye'ye ve Türkiye ekonomisine güvenimiz sonsuz. Bu amaçla Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasını bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Bu kampanyanın amacı ülke ekonomisindeki canlılığı devam ettirmek ve sektöre ivme kazandırmaktır. GYODER olarak bu dönemde üzerimize düşen görevleri yapmaya her zaman olduğu gibi hazırız."

Gayrimenkul sektörü olarak birlikteliklerini bir kez daha ortaya koyduklarını hatırlatan Aziz Torun, kampanya sayesinde ekonomiye önemli bir destek sağlayacaklarını söyledi. Yurt dışındaki negatif algıyı kırmak için de daha etkin lobi yapacaklarını belirten Torun, önümüzdeki dönemde bu konuda daha aktif olacaklarını söyledi.

Basın toplantısında söz alan diğer firma yöneticileri, Türkiye'nin bu dönemde daha da güçleneceğini, yatırımların süreceğini ve herhangi bir işten çıkarma yapmayacaklarını söyledi.

Torun ayrıca projeye destek vermeleri için bankalarla da görüşeceklerini ve destek vermeleri halinde kampanyanın süresinin uzayacağını söyledi.

45645645-012.jpg

Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye Konut Kampanyası'na katılacak GYODER üyeleri ise şöyle: Ağaoğlu, AND Gayrimenkul, Avrupa Konutları, Astay Gayrimenkul, Bak Yapı, Babacan, Çalık Gayrimenkul, Dap Yapı, DKY, Dumankaya, Ege Yapı, Eroğlu Yapı, EYG Grup, Extensa, Fer Yapı, Halk GYO, Hasanoğlu İnşaat, İş GYO, Kavuklar İnşaat, Kavi Yapı, Kiler GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, Metal Yapı Konut, NEF, Nurol GYO, Pana Yapı, Pekdemir, Piyalepaşa İstanbul, Propa İnşaat, Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Torunlar GYO, Toya Yapı, Turyap, Yenigün İnşaat, Vakıf GYO.

Kampanya kapsamındaki proje isimleri:

Ağaoğlu: My Home Maslak, My Towerland, Andromeda Gold, My World Europe, My Newwork

AND Gayrimenkul: AND Pastel

Astay Gayrimenkul: Onaltıdokuz İstanbul

Bakyapı: İstanbul Prestij Park, Konya Prestij Park, Bursa Prestij Elit, Bursa Prestij Optimum

Babacan: Babacan Premium, Babacan PALACE, Babacan Port Royal

Çalık Gayrimenkul: Tarlabaşı 360 ve Metropol

Dap Yapı: İstmarina, Adamkule

Dumankaya: Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Horizon, Dumankaya Mozaik, Dumankaya Miks, Dumankaya Modern Vadi

Ege Yapı: Batışehir, Pega Kartal

EYG Grup: İdilia, İlkbahar, Vitrin, Kağıthane, Evvel İstanbul, Adım İstanbul

Extensa: Bomonti Modern Palas

Hasanoğlu İnşaat: Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3

İş GYO: Manzara Adalar ve İnistanbul projeleri

Kavuklar İnşaat: Kavuklar Bornova ve Point Bornova

Kiler GYO: Referans Bahçeşehir, Referans Güneşli, Referans Kartal Towers, Referans Kartal Kordonboyu

Kuzu Grup: SeaPearl Ataköy

Mar Yapı: G-Yoo Inspired by Starck, G-Yoo Marin Managed by Divan

Metal Yapı Konut: Kemerlife XXIII, Arcadium Life 3, Real Life, Blue Lake Küçükçekmece

Nurol GYO: Nurol Park

Pana Yapı: Brooklyn Park, Brooklyn Life, Jardin Eden Çeşme, Kartal Eagle

Pekdemir: Evimiz Kocaeli

Piyalepaşa İstanbul: Piyalepaşa İstanbul

Propa İnşaat: Propa Aura, Propa Plus, Propa Kartal

Sinpaş GYO: Queen Central Park, EgeVadisi, Aydos Country, İncek Blue, İncek Green, Ege Yakası, Bursa Modern

Sinpaş Yapı: Sinpaş Palas, Altınoran, Marina Ankara, Aquacity Denizli, Liva, Köyceğiz

Sur Yapı: Exen İstanbul, Mirage Rezidans, Lavender, Gölbahçe Evleri, İlkbahar ve Marka Rezidans

Tahincioğlu Gayrimenkul: Nidapark Kayaşehir, Nidakule Ataşehir Dükkanlar, Nidapark Başakşehir

Torunlar GYO: 5. Levent, Torun Center, Korupark Terrace ve Mall of İstanbul

Turyap: Ankara Golfkent

Halk GYO: Eskişehir Panorama Plus, Bizimtepe Aydos, Erzurum Şehristan Konutları

Vakıf GYO: Bizimtepe Aydos