6. Antalya City Expo, 16 Mart'ta başlıyor

Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği Akdeniz Belediyeler Birliği'nin işbirliği ile düzenlenecek fuar, 16 Mart'ta kapılarını açacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 16-18 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, fuarların Antalya'ya değer kazandırılması bakımından son derece önemli olduğunu söyledi. Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) aracılığıyla kış aylarında iç ve dış turizmi hareketlendirecek önemli fuarlara imza atıldığını belirten Tütüncü, Antalya'nın dünyadaki fuar örneklerine göre birçok ilin önünde olduğunu dile getirdi. 

Fuarın yerel yönetim noktasında hizmet üreten bürokratların ve tedarikçilerin aynı ortamda bir araya getiren önemli bir buluşma olduğunun altını çizen Tütüncü, fuarın yeni teknolojilerin görüldüğü, izlendiği bir fuar olmanın yanı sıra belediyecilere yönelik çeşitli seminer, sempozyum ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini vurguladı.

Fuardan 4,5 ay önce danışma kurulu oluşturduklarını ve bu kurulun fuarla ilgili çalışmalara başladığını anlatan Tütüncü, "Danışma kurulundaki görevliler Türkiye'deki birçok belediyeyi ziyaret ederek davetiye iletecekler. Bu sayede fuara katılımın yüksek olacağını tahmin ediyoruz. Fuara uluslararası katılımın da geçen yıla göre fazla olacağını düşünüyoruz. Arap ve Türk Cumhuriyetlerinin bulunduğu coğrafya ile Avrupa'dan çeşitli belediyelerden temsilcileri davet ettik" diye konuştu.

Tütüncü, geçen yılki fuardan 10'a yakın yeni teknolojiyi belediyelerine kazandırdıklarını, bu yılki fuardan da Kepez Belediyesi olarak yararlanacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Badak, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin İnce de katıldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir