66 işletmeye 95 bin lira ceza

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, uygunsuz balık satışı yapan 66 işletmeye yaklaşık 95 bin lira idari para cezası keserken, 3 bin 835 kilogram balığa da el koydu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler eş zamanlı yapılan iki ayrı denetimde uygunsuz balık sattığı tespit edilen 66 işletmeye yaklaşık 95 bin lira idari para cezası uygularken, 3 bin 835 kilogram balığa da el koydu. 

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Ankara'nın sekiz merkez ilçesinde balık satışı yapan işletmelere denetim yapıldı.  

Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerinde yapılan denetimlerin eş zamanlı olarak yürütüldüğünü ve 2 gün sürdüğünü ifade eden Korkmaz, "Denetimlerin ilkinde 20 işletmeye 27 bin 530 TL idari para cezası uygulandı" bilgisini verdi. Yılmaz, denetimlerde ağırlıklı olarak lüfer, istavrit ve kalkan olmak üzere yaklaşık 150 kilogram balığa el konulduğunu aktardı.  

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün koordinatörlüğünde 6 ayrı ilden gelen denetim elemanlarıyla yapılan çapraz denetimlerde ise 46 işletmeye 67 bin 520 lira idari para cezası uygulandığını anlatan Korkmaz, "İşletmelerin yanı sıra balık halinde de gerçekleştirilen denetimlerde çeşitli türlerde 2 bin 684 kilogram balığa el kondu" ifadelerini kullandı. 

Korkmaz, balık haline gece yapılan denetimlerde de uluslararası anlaşmalarla yakalanması ve satılması kotayla sınırlı olan yaklaşık 1 ton mavi yüzgeçli orkinos balığı yakalandığını aktardı.  

Denetimler sonucunda küçük boy balık sattığı tespit edilen 66 işletmeye yaklaşık 95 bin lira idari para cezası uygulandığını belirten Korkmaz, 3 bin 835 kilogram balığa da el konulduğunu ifade etti.  

Denetimlerin aralıksız olarak süreceğini vurgulayan Korkmaz, işletmeleri küçük boyda balık satmamaları, aksi takdirde ceza ile karşı karşıya kalacakları konusunda uyardı.  

Korkmaz tüketicilerinden de küçük boyda balık satan işletmeleri Alo 174 Gıda Hattı'na ihbar edebileceklerini sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir