850'li hatlar için suç duyurusu

TÜDER Başkanı Aydın Ağaoğlu, 850'li hatlarda yapılan dolandırıcılığın son haftalarda artış gösterdiğini belirterek, bu hatlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SAKARYA - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 850'li hatlarla yapılan dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, "Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup bu numarayı kullanan kişilerin tespit edilerek dolandırıcılıktan yargılanmalarını isteyeceğiz" dedi.  

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, tüketicilerin gerek tüketim konusundaki açlığı, gerekse finans bilgi düzeyinin yetersizliği yüzünden bütçelerini zorlayacak harcamalarla kendilerini zor duruma soktuğunu kaydetti. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) taksitli ödeme ve kredi kartına ek limit uygulamasına yönelik düzenlemesiyle banka ve satıcıların, taksitlendirmenin yanında 5 aya kadar öteleme vaadinde bulunarak yılbaşı nedeniyle tüketicileri alışverişe teşvik ettiğine dikkati çeken Ağaoğlu, vatandaşların bütçeleri dışında harcama yapmamaları gerektiğini ifade etti. 

Ağaoğlu, "indirim yalanlarının" dolandırıcılara ilham kaynağı olduğuna dikkati çekerek, "Cep telefonuma gelen mesajlarda, 'Değerli müşterimiz, ödemiş olduğunuz kredi aidatlarını geri almak ve yılbaşına özel yüzde 50 indirim kampanyasını kaçırmamak için hemen arayın' deniliyor. Bu, düpedüz dolandırıcılık. Dolandırıcılar bile indirim yalanıyla tüketicileri kandırmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.  

Bu tür mesajların 850'li hatlardan sürekli gönderildiğini vurgulayan Ağaoğlu, bu hatlarla yapılan dolandırıcılıktan ötürü gerek tüketici hakem heyetlerine gerekse tüketici derneklerine gelen şikayetlerin son haftalarda arttığını vurguladı.  

Tüketici hakem heyetlerine bireysel başvuru yapan tüketicilerin cumhuriyet savcılıklarına yönlendirildiğine işaret eden Ağaoğlu, "Cumhuriyet savcılığına bu konuda suç duyurusunda bulunup bu numarayı kullanan kişilerin tespit edilerek dolandırıcılıktan yargılanmalarını isteyeceğiz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir