AB konumunu korumak istiyorsa Türkiye'yi yanına almalı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


BURSA - Maliye Bakanı Şimşek, "AB dünya ekonomisindeki konumunu korumayı arzu ediyorsa mutlaka Türkiye'yi yanına almalı" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin gala gecesinde yaptığı konuşmada Türkiye'nin 2010 yılında AB üyesi olması halinde AB'nin yüzde 2 değil, yüzde 2,3 oranında büyüyeceğini anlattı.

2012'de Türkiye'nin büyümesinin oldukça mütevazı olduğunu ve yine de Türkiye'nin AB üye olması halinde AB'deki daralmanın daha mütevazı olacağını kaydeden Şimşek, "AB eğer önümüzdeki 40-50 yıllık bir perspektifle dünya ekonomisindeki konumunu korumayı arzu ediyorsa mutlaka Türkiye'yi yanına almalıdır" dedi.

Geceye video mesajla katılan İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ise Birleşik Krallık olarak, Türkiye ile güçlü bağlarının olmasından büyük gurur duyduklarını belirtti.
 
Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi David Reddaway de 2010 yılında, iki ülkenin başbakanı tarafından imzalanan Stratejik Ortaklık Anlaşması ile karşılıklı ticareti 2015 yılına kadar iki katına çıkarma hedefini belirlediklerini hatırlatarak şöyle konuştu:
 
"Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ikili ticaret hacmi 9,2 milyar sterline ulaştı. Türkiye'de faaliyet gösteren 2 bin 500 İngiliz şirketinin yanı sıra, İngiltere'yi, AB ülkeleri içerisindeki faaliyetlerini kolaylaştıran bir üs olarak gören Türk şirketlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Türk şirketlerini İngiltere'ye yatırıma teşvik eden unsurların başında iyi eğitimli, motive ve esnek iş gücü ile sağlanan rahat iş geliştirme ortamı geliyor."
 
İki ülkenin iş çevrelerini her zamankinden daha fazla bir araya getirecek işbirliği ve yatırım fırsatlarını heyecan verici ve yenilikçi etkinlikler ile sunacak olan "GREAT" kampanyası ile ilgili de bilgi veren Reddaway, "GREAT kapsamında; ticaret, inovasyon, teknoloji, yaratıcılık ve bilgi gibi ana temalar altında pek çok etkinliği hayata geçireceğiz" dedi.

"GREAT" kampanyası

İngiltere, Türkiye'de bir yıl boyunca sürecek olan "GREAT" kampanyasına, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde start verdi.
 
İngiltere ve Türkiye arasında var olan ticari ve kültürel ilişkilere yeni bir ivme kazandırmak için düzenlenen "GREAT" kampanyası, iki ülke arasındaki işbirliklerini geliştirmeyi hedefliyor.