ABD pazarında 50 Türk firması

New York'ta düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarlarından ''Fancy Food Show''a katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Türkiye'den gelen Türk gıda firmaları ve sektörel tanıtım grupları ile ABD'de Türk gıda ürünü satan Türk şirketleri, New York’taki ''Fancy Food Show''da ürünlerini tanıttı. Manhattan'daki Jacob Javits Center'da düzenlenen, Kuzey Amerika'nın ve dünyanın en büyük gıda etkinliklerinden biri olarak kabul edilen fuara, Türkiye ve ABD'den 50 civarında Türk gıda firması ve tanıtım grubu katıldı. Fuarda çok sayıda Türk firması da, Türkiye pavyonu dışında kendi stantlarında ürünlerini sergiledi. 

Bin 500'ü ABD'den olmak üzere, 80 ülkeden 2 bin 730 firmanın yaklaşık 180 bin ürününün sergilendiği fuarda,  Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) öncülüğünde organize edilen Türkiye pavyonu dışında, aralarında Almanya, Fransa, Fas, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Kıbrıs Rum Kesimi, Meksika, Peru, Şili ve Yunanistan'ın da olduğu toplam 49 ülke yer aldı. 

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenen fuar süresince gıda sektörüyle ilgili özel konferanslar ve seminerler gibi bir çok paralel etkinlik de düzenleniyor. Bugün sona erecek fuarı bu yıl da 10 binlerce ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. 1952 yılında kurulan ''Speciality Food Association'' tarafından Yaz ve Kış dönemlerinde ''Fancy Food Shows'' adıyla her yıl gerçekleştirilen fuara Türkiye, 1998’den beri ülke düzeyinde katılıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir