ABD'nin çayları Türkiye’nin bakır çaydanlıklarında demlenecek

Amerika’da mutfak gereçleri satıcısı olan firma, Türkiye’den bakır çaydanlıklar ithal etmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yüksek elektrik ve ısı iletkenligi özellikleri bakırı, elektrik santralleri ve iletken malzemelerin vazgeçilmez girdisi haline getirmektedir. Soğuk hava makine ve teçhizatlarında, paslanmaz özelliğinden dolayı nakliye vasıtalarında ve dış kaplamalarda bakırın büyük kullanım alanları bulunmaktadır. Bunlara ek olarak bakırın kaynak işlerinde, metalürjide ve bronz üretiminde önemli yeri vardır. En geniş kullanım alanları sırasıyla; elektrik üretim ve iletimi ile ilgili tesislerde, inşaatta, ulaşım makine ve teçhizatındadır. Evlerimizdeki aydınlatma gereçleri, radyo ve TV cihazları, çamaşır ve bulaşık makineleri, buzdolabı ve mutfak robotları gibi tüm donanımlar bakır sayesinde insanlığın hizmetindedir. Uzun ömürlü çatı kaplaması olarak bakır levha ve mobilya malzemesi olarak pirinç kullanımına da rastlanmaktadır. Torna, freze, matkap, kaynak makineleri ve trafoları gibi elektrikli makineler de bakırın kullanıldığı önemli üretim araçlarıdır. Bu tür makinelerde bakır, elektriğin tüketimi ve dahili iletimi amacına hizmet etmektedir. Ayrıca bakır, otomobil, gemi, tren gibi ulaşım araçlarında radyatör, boru gibi parçalarda, kimya sektöründe, mühimmat sanayinde, turistik eşya yapımında, soğutucu donanımlarda çokça kullanılmaktadır. 

Türkiye’nin önemli bakır rezervleri Karadeniz ve Güneydogu Anadolu Bölgeleri’nde bulunmaktadır. Murgul, Çayeli-Madenköy, Lahanos, Ergani, Siirt-Madenköy, Cerattepe ve Küre bilinen önemli bakır yataklarıdır. 

Türkiye bakır ürünleri ihracatında Italya, ABD ve Israil en büyük pazarlar olarak görülmektedir. Bakır sektörünün diğer önemli ihracat pazarlari ise Bulgaristan ve Avusturya gelmektedir. 

Amerika’da mutfak gereçleri satıcısı olan firma, Türkiye’den bakır çaydanlıklar ithal etmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323414_copper-tea-kettle-is-needed-to-buy-for-usa 

Bu konularda ilginizi çekebilir