Ada TV uydu yayınına başlıyor

Star Kıbrıs Medya Grubu Başkanı Safa, amaçlarının Kıbrıs Türkü'nün sesini dünyaya duyurmak olduğunu ifade etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - Star Kıbrıs Medya Grubu Başkanı Ali Safa, 4 ay önce yayınlarına başlayan Ada TV'nin en geç önümüzdeki pazartesi günü uydudan yayın yapmaya başlayacağını açıkladı.

Londra'da bir basın toplantısı düzenleyen Ali Safa, 2007 yılında Star Kıbrıs Medya Grubu'nu kurduğunu hatırlatarak, amaçlarının Kıbrıs Türkü'nün sesini dünyaya duyurmak olduğunu ifade etti.

Star Medya Grubu'nun Kıbrıs'taki gazetesinin yanı sıra, Kıbrıs'ta İngilizce ve Türkiye'de Türkçe olarak haftalık gazeteler de çıkarttığını belirten Safa, Ada TV ve Ada FM'in de son hamleleri olduğuna dikkat çekti.

Şimdi Ada TV'yi uyduya çıkartarak yeni bir adım daha attıklarını belirten Safa, kendisini İngiltere'deki Türkler'e de çok yakın hissettiğini, bugün gerek Kıbrıs'ta, gerek İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler'in dünyaya açılması için çıktıkları yolda önemli bir adım daha attıklarını anlattı.

Saat başı haber yayını yapacak olan haber kanalı Ada TV'nin uydu yayınlarına başlamasıyla bir ilki daha gerçekleştirmekte olduklarını belirten Ali Safa, özellikle Londra'dan yapacakları pek çok canlı yayın ve haber programıyla İngiltere'deki Türkler'in de dünyayla buluşturulacağını bildirdi.

"Güçlünün değil, haklının yanında olacağız" diyen Safa, Türkçe ve İngilizce'nin yanı sıra Rusça yayınlar da yaparak Türk Cumhuriyetleri'ne de seslenmeyi hedeflediklerine işaret etti.

"Hedef, başka dillerde de yayın yapmak"

Amaçlarının Ada TV'yi uluslararası bir yayın organı haline getirmek olduğunu da vurgulayan Safa, ilerleyen dönemde başka dillerde de yayın yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Ali Safa, Ada TV için ciddi bir teknik yatırım yapıp, ciddi bir kadro kurduklarını kaydederek, bir işadamı olarak karlılığa değil, başarıya odaklandığını belirtti.

"Hep en iyiyi yapmayı hedefliyorum" diyen Ali Safa, ilerde Londra'da da stüdyo açabileceklerini söyledi.

Ali Safa, yayın politikalarının bağımsızlık üzerine kurulu olduğunu da belirtirken, "Herkese eşit mesafede olacağız. Atatürk, bayrak ve askere sevgimiz vardır. Onlara taş atılmasına müsaademiz olmaz" dedi.

Ali Safa, bir soru üzerine Türkiye'de yayınlanan Star gazetesinde hala hisseleri bulunduğunu, ancak bu hisseler konusunda gazetenin yeni sahibi Ethem Sancak'ın hisselerin yüzde yüzünü almayı istemesi halinde kendisine o şansı verebileceklerini de söyledi.