Adel Kalemcilik 2008'de yüzde 16,4 büyüdü

Adel Kalemcilik Genel Müdürü Dursun, 2008 yılını 78,4 milyon TL net ciroyla kapattıklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Adel Kalemcilik Genel Müdürü Taner Dursun, ekonomik krize rağmen 2008 yılını bir önceki yıla göre yüzde 16,4 büyüyerek, 78,4 milyon TL net ciroyla kapattıklarını bildirdi.

Adel Kalemcilik'in yeni logosunun tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Taner Dursun, yılda 175 milyon parça ürün ürettiklerini belirterek, üretimlerinin yaklaşık yüzde 20'lik kısmını, İran, Rusya, İngiltere, Almanya, İsveç, Macaristan, Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan, Filistin, Suriye, Ürdün, Kuveyt, Avustralya, Güney Afrika, Kolombiya'nın da aralarında bulunduğu 47 ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.

Dursun, "Geçen yılki ciromuz içinde ihracatın payı 5 milyon TL civarında bulunuyor. İhracatımızın yüzde 62'lik kısmını ise Adel markasıyla gerçekleştiriyoruz" dedi.

2008 yılı için 76 milyon TL ciro hedefi koyduklarını ancak, ekonomik krize rağmen geçen yılı bir önceki yıla göre yüzde 16,4 büyüyerek, 78,4 milyon TL net ciroyla kapatmayı başardıklarını ifade eden Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adel Kalemcilik olarak temel hedefimiz, her aşamada sürdürülebilir büyüme elde etmektir. 2009 yılında da içinde bulunduğumuz global kriz ortamına rağmen büyüme çizgimizi devam ettireceğimize inanıyorum. 2009 yılını da yüzde 10 büyüme ile 85 milyon TL'nin üzerinde kapatmayı planlıyoruz ve tüm ihracat pazarlarında da satışlarımızı artırmayı öngörüyoruz."

Dursun, Adel Kalemcilik'in sağlık ve kalite konusunda da asla ödün vermeyen, toplam kaliteye inanan bir şirket olduğunu dile getirdi.

Ürünlerinin kalitesinin ve güvenilirliğinin, iç piyasada da, ihracat yaptıkları ülkelerde de en büyük avantajları olduğunu vurgulayan Taner Dursun, şunları kaydetti:

"Ancak, uluslararası pazarlarda, özellikle Uzak Doğu kökenli, ucuz ama kalitesiz ürünlerle rekabet etmek zorunda kalıyoruz. Sadece Çin değil, Hindistan, Pakistan, Endonezya, Tayland, Vietnam gibi emeğin çok ucuz, maliyetlerin çok düşük olduğu ülkelerin üreticileriyle de rekabet halindeyiz. Kuşkusuz üstün kalitemiz nedeniyle bu tür üreticilerle aynı kulvarda adımız anılmıyor, ancak Türk Malının dünyadaki imajı ne yazık ki arzulanan seviyede değil. Adel, Avrupa standartlarında ve kalitesindeki ürünleri, daha uygun fiyatlarla satıyor. Dış pazarlarda, marka bilinirliğimiz arttıkça, fiyat seviyemizin avantajını kullanarak daha hızlı büyüyeceğimizi düşünüyoruz."