Advansa, konjuge elyafda üretime başladı

Şirket, Avrupa'da bulunan 48 bin tonluk tüketimden pay almayı planladığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Merkezi Adana'da bulunan polyester elyaf, iplik ve reçine üretimi şirketi Advansa, konjuge elyaf üretimine yönelik yeni yatırımını tamamlayarak üretime başladı. 

Advansa SASA'dan yapılan yazılı açıklamada, konjuge elyafın, kullanıldığı ana sektörlerin yastık, yorgan gibi dolgu tipi uygulamalar ve kumaş altında yer alan vatkalar olduğu, pamuk ve benzeri dolgu malzemelerine göre çok daha hijyenik ortamlar sağladığı belirtildi. 

Ayrıca bu üretim hattında iletken ve (low melt) düşük sıcaklıkta eriyen elyaf gibi katma değeri yüksek özel ürünler de üretilebileceği bildirilen açıklamada, son yıllarda tekstil sektöründe yaşanan küçülmeye rağmen yüksek teknolojili üretim yatırımları ile yeni sektörlere girmeyi hedefleyen Advansa SASA'nın, konjuge elyaf hattı ile 18 bin ton/yıl ek elyaf üretim kapasitesine sahip olacağı ifade edildi. 

Açıklamada, Advansa SASA'nın, yeni yatırımı ile Türkiye'de üretimi bulunmayan ve yurt dışından yıllık 15 bin ton ithalatı olan, saf ham madde ile üretilen konjuge elyaf pazarını hedeflerken, Avrupa'da bulunan 48 bin tonluk tüketimden de pay almayı planladığı kaydedilerek, şöyle denildi: 

"Yurt dışından, özellikle Uzak Doğu'dan ithal edilen ürünlerin büyük bir çoğunluğunu geri kazanılmış polyesterlerin oluşturması ve yüksek kalite talebinin karşılanamamasından kaynaklanan boşluk, Advansa SASA kalitesi ile doldurulacak. Polyester üretiminde 41 yıllık tecrübeye sahip olan Advansa SASA, üretim teknolojisi olarak da dünyada bir ilki gerçekleştirdi. İlk defa sürekli polimerizasyon hattında tek reaktör ile çift komponentli üretim gerçekleştirerek, üretim tekniği için patent hazırlıklarına da başladı. Yeni tesisin mühendislik çalışmaları ise tamamen Advansa SASA teknik kadrosu tarafından yapıldı. Yaklaşık 3 bin metre kare kapalı alana kurulu olan tesisin tüm çalışmaları 8 ay gibi rekor sayılabilecek bir sürede tamamlandı."