Afganistan'dan traktör ithalat talebi

Türkiye'den traktör ithal etmek isteyen Afganistanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afganistan, Asya'da denize sınırı olmayan bir ülkedir. Doğu ve güneyde Pakistan, batıda İran, kuzeyde Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan, doğuda da ufak bir sınırla Çin ile çevrilidir. 

Afganistan ekonomisi, tarıma ve hayvancılığa (koyun ve keçi yetiştirmeye) bağlıdır. 15 milyonluk çalışabilir nüfusa sahiptir. İşgücünün sektörlere göre dağılımında tarım yüzde 80, endüstri yüzde 10, hizmetler sektörü ise yine yüzde 10'luk bir paya sahiptir. Endüstri ağırlıklı olarak küçük çapta tekstil, sabun, mobilya, ayakkabı, gübre, çimento; el yapımı halılar; doğal gaz, yağ, kömür, bakır işletmelerine dayanmaktadır. 

Ülkenin ihracatındaki başlıca ürünler; halılar ve yer kaplamaları, anason-rezene vb. tohumlar, diğer yağlı tohumlar ve hayvan bağırsak ve mesaneleridir.

Afganistan’ın başlıca ihraç pazarları arasında Pakistan, Hindistan, İran, Almanya, Çin ve Suudi Arabistan bulunmaktadır.

Afganistan’ın en fazla ithalat yaptığı ülkeler; İran, Pakistan, Japonya, Hindistan, Almanya ve İngiltere'dir.

Türkiye’nin Afganistan’a ihracatında ilk sıralarda yer alan ürünler şunlardır; Kablo ve teller, demir-çelik inşaat malzemeleri ve aksamı, dokunmuş halılar ve yer kaplamaları, temizlik kağıtları ve işlenmiş petrol ürünleridir. Ülkemiz ile Afganistan arasında Ekonomik ve Ticari ilişkilerin temelini oluşturan Ticaret, Ekonomik ve Teknik İşbirliği, Gümrük İşbirliği, Uluslarası Karayolu Taşımacılığı, Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmaları imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir.

Türkiye'den traktör ithal etmek isteyen Afganistanlı firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323955_requested-to-import-tractors-to-afghanistan 

Bu konularda ilginizi çekebilir