Ağaoğlu 35,3 milyon YTL'lik yatırıma hazırlanıyor

Ağaoğlu, Ataşehir'in doğu bölgesinde yer alan arsa için yapılan ihaleye en yüksek teklifi verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ve Ataşehir'in doğu bölgesinde yer alan arsa için yapılan ihaleyi en yüksek teklifi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu kazandı.

Ataşehir Migros yanında bulunan iki ayrı parsel için yapılan ihalede, Ağaoğlu Şirketler Grubu biri 20 bin 44 metre kare, diğeri ise 4 bin 367 metre kare olmak üzere toplam büyüklüğü 24 bin 411 metrekareyi bulan arsa için 35 milyon 320 bin YTL ödeyecek.

Şirketten yapılan açıklamada, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun, dünyada ekonomik krizin boyutları dikkatle izlenmeye devam ederken, daha önce kriz ortamında durmanın ülkeye zarar vereceğini ve yatırımlarını sürdüreceğini açıkladığı hatırlatıldı.

Şehir merkezinde bulunan geniş arsa portföyüne bir yenisini daha ekleyen Ağaoğlu'nun, son zamanlarda iş adamlarının krizi bahane etmeden dönemin gerçekliklerine uygun biçimde yatırımlara ve çalışmaya devam etmesi gerektiği yönünde uyarılarda bulunduğu belirtildi.

İhale sonrasında konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Ali Ağaoğlu, özellikle kriz dönemlerinde ekonominin damarlarında kanın dolaşmaya devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür yatırımların piyasalara güven vereceğini ve özel sektörü cesaretlendireceğini vurguladı.

"Krizde herkes hesabını doğru yapmak zorunda"

Ali Ağaoğlu, ihaleyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Ekonomik krizde herkes hesabını doğru yapmak zorunda, her türlü makro tedbir alınmak zorunda ama hem iş adamları, hem de yetkililer, ekonominin can damarlarının tıkanmaması için çok daha sorumlu olduklarını unutmamalılar. Biz üzerimize düşeni yapacağımızı ve yatırımlarımızın durmayacağını daha önce açıklamıştık. Bu ihale bunun en güzel göstergesidir. Krizle ilgili yaratılmak istenen havaya bakmadan, yaklaşık 35,5 milyon YTL gibi bir tutarı ödeyeceğiz. Daha önce de ifade etmiştik' bundan hem ülke kazanacak, hem bizimle iş yapanlar kazanacak, hem de biz kazanacağız."

Batı Ataşehir'de yapımı tamamlanan ve son etabı Ekim ayında satışa çıkarılan 3 bin 636 konutluk My World projesinden sonra, krize rağmen Doğu Ataşehirde başka bir projenin inşaatını başlatan Ağaoğlu, aynı bölgede aldığı son arsa ile Ataşehir'de sahip olduğu arsa payını da artırmış oldu.

"Türkiye krizden karlı çıkabilir"

Ayrıca Gazetecilerin küresel krizle ilgili sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, genç ve dinamik bir nüfusa ve hareketli bir ekonomiye sahip olan, bu yüzden her yıl yüzde 5'in üzerinde büyüyen Türkiye'nin kendi mevduat ve tasarruflarının yetmediğini belirtti.

Ağaoğlu, Türkiye'nin bu nedenle krizden etkilenmemesinin mümkün olmadığına, öncelikle bu dönemde dışarıdan borç bulmakta sıkıntılar yaşayabileceğine dikkati çekti. Türkiye'nin özellikle bu tür krizleri, sıkıntıları daha önce hep kendi içinde, kendi finans piyasalarında yaşadığını anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

'Ülkemiz dünyadaki oluşan bu havadan dolayısıyla biraz etkilenebilir. Ancak Türkiye'nin çok çabuk karar alabilen yapısı var, krizlere karşı da bağımlılığı var. Türkiye bu krizi eğer doğru yönetebilirse, ben karlı çıkabileceğini düşünüyorum. Bugün Avrupa ülkeleriyle aramızdaki gelişme farkını, 25-30 senede belki kapatabileceğimiz bu farkı, eğer bu krizi doğru yönetebilirsek, belki 5 senelik bir süreçte kapatabiliriz gibi görünüyor. Çünkü dünyadaki bu krize rağmen hala ciddi yatırımlar yapmak isteyen ve güvenli bir liman arayan bir çok sermaye var. Eğer biz yurt dışına Türkiye'nin iktidarıyla, muhalefetiyle uzlaşır bir görüntü verirsek, hala bugün Türkiye bir fırsatlar ülkesi."

"İş adamlarının fedakarlık yapması gerekir"

Türkiye'nin, dışarıya "tüketime ve üretime aç bir nüfusu olduğu" görüntüsü vermesi halinde de bu dönemden şanslı çıkabileceğini düşündüğünü belirten Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Oturup hep beraber ağlarsak olmaz. Özellikle burada iş adamlarına görev düşüyor. Sadece iktidar, muhalefet değil özellikle iş adamlarının kazandığı dönemde değil kazanmadığı dönemde de fedakarlık yaparak işlerini devam ettirmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri istihdam sorunu' istihdamda iş kaybının olmaması lazım.

Biz Ağaoğlu olarak 2001 krizinin akabinde 5 projeye aynı anda kazma vurduk ve bütün projelerimizi başarılı bir şekilde yaptık, sattık. Her projemizde yüzlerce, onlarca insan çalıştı. Alan kazandı, çalışan kazandı, biz kazandık. Yani özellikle bu tür dönemlerde oturup ağlamak yerine ama tabii hesabımızı kitabımızı yaparak, çarkı çevirmemiz lazım. Çark dönmediği sürece krizin bir parçası olursunuz."

Ağaoğlu, Uludağ'a gelmeden önce İstanbul Ataşehir'de 35 milyon YTL bedelli bir arsanın satışıyla ilgili anlaşmaya imza attığına işaret etti. Kriz ortamlarında kriz fırsatçısı olmadıklarını ama yatırımları da kısmamak gerektiğini savunan Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Belki daha az kazanacağız belki kazanmayacağız' başa baş noktasında bile olsak ekonomimizin çarklarının dönmesi için bunu yapmamız gerekiyor. Yani iş adamının görevi sadece çalışıp para kazanmak değil bizim sosyal sorumluluğumuz var. Dere her zaman kütük getirmez. Kazanmadığımız zamanda da işlerimizin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben özellikle şunu söylüyorum' Türkiye 2007-2008'i fındık kabuğunu doldurmayan olaylarla geçirdi. Sancılı bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşandı. Erken seçim, türban ve sonra kapatma davası oldu. Maalesef ekonomiyi gündem maddesi yapamadık. Eğer bu yılları daha radikal kararlarla geçirseydik. Bu küresel krizden çok daha az zararla çıkma şansımız vardı ama maalesef bunu kaybettik."