Aile hekimlerine sigorta desteği

Sözleşmeli aile hekimleri de Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primine yapılacak kurum katkısının kapsamına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sözleşmeli aile hekimlerinin de Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primine yapılacak kurum katkısından yararlanabilecekleri bildirildi. 

Hazine Müsteşarlığı tarafından hazırlanan Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Kurum Katkısına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ (2010/1)'de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası primine yapılacak kurum katkısının kapsamına sözleşmeli aile hekimleri de dahil edildi. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile sözleşmeli aile hekimleri, yaptıracakları sigorta sözleşmesinin primlerini sigortacıya veya sigorta acentesine ödedikten sonra, ödedikleri prim tutarının yarısını döner sermayesi bulunan kurumlarda döner sermayeden, döner sermayesi bulunmayan kurumlarda kurum bütçesinden geri alacak. 

Geri ödemeler, sigortaya ilişkin poliçe veya sigorta şirketi ya da sigorta acentesinin kaşesini taşıyan prim ödeme makbuzunun bir örneğinin ibrazı üzerine ilgili kurum tarafından en geç 30 gün içinde yapılacak. 

Tebliğe göre, ayrıca 21 Temmuz 2010'dan bu yana sigorta primlerinin tamamını kendileri ödeyen sözleşmeli aile hekimlerine, prim ödeme makbuzunun bir örneği ile son olarak görev yaptıkları ilin halk sağlığı müdürlüğüne 6 ay içinde başvurmaları halinde, sigorta prim tutarının yarısı döner sermaye bütçesinden ödenecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir