Akbank'tan 600 milyon $'lık sendikasyon kredisi

Bankanın 2008 yılında uluslararası piyasalardan sağladığı toplam sendikasyon kredisi miktarı 2 milyar dolara ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Akbank, ABD Doları ve euro cinsinden olmak üzere 2 ayrı kredi diliminden oluşan 600 milyon dolar karşılığı sendikasyon kredisi sağladı.

Akbank'tan yapılan açıklamada, bankanın, bu yıl sağladığı toplamı 2 milyar doları bulan sendikasyon kredisiyle sektör lideri olduğu vurgulandı. Akbank'ın bugün sağladığı 2 ayrı kredi diliminden oluşan 600 milyon dolar karşılığı bir sendikasyon kredisinin, vadesi 1 yıl, toplam maliyeti ise Libor 200 baz puan olduğu kaydedildi.

Bu kredi ve ağustos ayında alınan 1 milyar euro tutarındaki sendikasyon kredisiyle birlikte Akbank'ın 2008 yılında uluslararası piyasalardan sağladığı toplam sendikasyon kredisi miktarının 2 milyar dolara ulaştığına işaret edilen açıklamada, Türk bankalarının yılbaşından bugüne dek sağladıkları sendikasyon kredilerinin toplamda yaklaşık 8,35 milyar dolara ulaşırken, Akbank'ın bu kredilerdeki payının yüzde 24'e çıktığı belirtildi.

Akbank, 2008 yılında bu krediyle birlikte 1 milyar euro sendikasyon, 250 milyon euro 10 yıl vadeli seküritizasyon, KfW Kalkınma Bankası'ndan 4 yıl vadeli 77 milyon euro ve Fransız Kalkınma Ajansı'nın yan kuruluşu Proparco'dan da 10 yıl vadeli 50 milyon euro tutarında kredi sağladı.