Akbank'tan eğitim sistemine 'Düşünme Gücü' desteği
Milli Eğitim Bakanlığı, Akbank ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) arasında protokol imzalandı
İSTANBUL - Akbank, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Reformu Girişimi ile başlatılan "Düşünme Gücü Projesi" ile dünya piyasalarında rekabet edebilecek gençlerin yetişmesi hedefleniyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, Akbank ve Eğitim Reformu Girişimi (ERG) arasında, "Soran Sorgulayan Gençlik için Öğretmen Eğitimine Destek" sloganıyla hazırlanan "Düşünme Gücü Projesi"nin protokolü, Sabancı Holding'de düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, "Düşünme Gücü" projesi ile tüm gençlerin soran ve sorgulayan bireyler haline gelebilmesini hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: "Hayat bize ezberle değil, ancak düşünüp, sorgulayarak başarılı olabileceğimizi öğretiyor. Biz artık Türkiye'de kendisine sunulanla yetinmeyecek, her bilgiyi sorgulayacak, araştıracak, kendilerini geliştirecek ve bizi daha iyi bir dünyaya taşıyacak gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Bu isteğimizi ancak, onların hayatlarına sihirli ve sevgi dolu şekilde dokunan, onlara ilham kaynağı verecek öğretmenleri ile başarabiliriz. İnanıyoruz ki vereceğimiz destekle, öğretmenlerimiz, çocuklarımızı bilgi çağına hazır, soran, sorgulayan yeni nesiller olarak yetiştireceklerdir. Biz Akbank olarak Düşünme Gücü Projesi'nde MEB'in desteği ve Eğitimde Reform Girişimi işbirliği ile düşünmesini bilen gençler yetiştirecek yeni bir eğitim anlayışını hayata geçirmek istiyoruz"
Kurtul: Yarının açık fikirli kuşakları yetişecek
Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, banka olarak sosyal sorumluğa önem verdiklerini, sosyal sorumlulukları sadece proje bazında ele almadıklarını, bankacılık faaliyetlerinde de bunu öne çıkardıklarını ifade etti. Kurum olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ve gençliğin iyi yetişmesinin kendileri için en önemli sorumluluk olduğunu kaydederek, projenin temelinde yarının açık fikirli kuşaklarını yetiştirmenin yattığını söyledi. Türkiye'nin genç nüfusunun önemli bir rekabet avantajı olduğunu da dile getiren Kurtul, "Bu aynı zamanda toplumun ve ekonominin de yükselmesi anlamına geliyor. Düşünme gücünün temelinde yarının açık fikirli insanlarını yetiştirme gücü yatıyor. Küçük yaşlardan itibaren soru sorma, sorgulama ile yetişen gençler, dünya piyasalarında da rekabet edebilecekler" diye konuştu.