Akdağ: Yatırım kolaylığında hedef ilk 20

Recep Akdağ, "Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde 60. sırada. İlk 20'de olmalıyız, önümüzdeki 2 yıl için böyle bir hedef koyduk" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

"Ülkeleri rekabet ve yatırım ortamı açısından değerlendiren uluslararası endeksler var. Kuşkusuz iş yapma kolaylığı hem kendi ülkemizdeki ortam açısından hem de bu endeksler açısından ne kadar iyileştirilirse Türkiye'de yatırımların önünü o kadar açacaktır" diye konuşan Akdağ, Türkiye'nin iş yapma kolaylığı endeksinde 60. sırada olduğu bilgisini verdi ve şöyle devam etti:

"Türkiye'yi ilk 20'ye sokmalıyız, önümüzdeki 2 yıl için böyle bir hedef koyduk. Özel sektörümüz adeta bir sipariş listesi hazırlar biçimde 500 saati aşan bir çalışma sergileyerek, bunu YOİKK çalışma sekreteryamızın önüne getirdi. Bakan arkadaşlarımızla birebir, ikili, üçlü 17 toplantı yaptık. Bu seviyede 100 saatin üzerinde bir mesai harcadık"

Tüm bu çalışmalar neticesinde bir eylem planı oluşturulduğu ve bu kapsamda 102 maddelik plan hazırlandığını kaydeden Akdağ; şirket kuruluşlarının kolaylaştırıldığını, İcra İflas Kanunu mantığından tamamen uzaklaşarak yeni bir kurtarma anlaşması mantığı getirildiğini, arabuluculuğun özendirilmesi için adımlar atıldığını, e-belediye sistemi ile yeni bir döneme geçildiğini, alt yapı kazı izinleri, dış ticaretin kolaylaştırılması için yeni hükümlerin getirildiğini, finansmana erişimle ilgili ciddi reformların yapıldığını, vergi beyannameleri ve SSK beyannamelerinin birleştirilmesi ve yatırım makinelerinin KDV'den muafiyeti ile ilgili yeni adımlar atıldığını anlattı.

Başbakan Yıldırım açıkladı: Yatırım için yeni kolaylıklar geliyorBaşbakan Yıldırım açıkladı: Yatırım için yeni kolaylıklar geliyor

Bu konularda ilginizi çekebilir