Akdeniz Oyunları'nda güvenliğin faturası 5.3 milyon TL

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Mersin ve Adana'da bugün başlayan ve 30 Haziran'a kadar sürecek 17. Akdeniz Oyunları'nın özel güvenlik hizmeti ve güvenlik ekipmanları, sektörün halka açık tek şirketi olan Akdeniz Güvenlik tarafından sağlanacak. Şirketten yapılan açıklamada, Akdeniz Güvenlik'in, uluslararası organizasyonlardaki deneyimiyle 24 ülkeden 4 bine yakın sporcunun katılacağı oyunların özel güvenlik gereksinimi ve güvenlik ekipmanları için yapılan ihaleyi 5.3 milyon liralık teklifiyle kazandığı belirtildi. 

Akdeniz Güvenlik organizasyonda Emniyet teşkilatına yardımcı olarak yabancı dil de bilen bin 181 personelle yer alacak ve sporcuların kalacağı konaklama tesisleride 7 gün 24 saat güvenliği sağlayacak. Şirket, organizasyonlarda yer alacak personelin büyük bölümünü oyunların yapıldığı Adana ve Mersin'den sağlayacak. 

Akdeniz Güvenlik Genel Müdürü Sadi Taylan 1 Mayıs'tan itibaren organizasyonunda yer aldıkları 17. Akdeniz Oyunları'nın İstanbul'un aday olduğu 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için prova olduğunu belirterek, “2020 oyunlarının en güçlü adayı İstanbul ve biz de oyunların İstanbul'da yapılması kesinleşirse güvenlik işinin talibi olacağız” dedi.

Türk Telekom'dan Adalet Bakanlığı'na, İstanbul Üniversitesi'nden Sosyal Güvenlik Kurumu'na pek çok özel şirkete ve kamu kuruluşuna güvenlik hizmeti sağlayan Akdeniz Güvenlik Türkiye'nin 76 ilinde ve Irak, Mısır, Libya gibi ülkelerde 10 bin personeliyle hizmet veriyor.