Akdeniz'deki bitki türleri araştırılacak

"Çiçek ve çocuk" temasıyla düzenlenecek EXPO 2016 için Antalya, Mersin ve Adana illerini kapsayacak ürün çeşitliliği ve ihracatını artırmaya yönelik proje hazırlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da 2016 yılında "Çiçek ve çocuk" temasıyla gerçekleştirilecek Dünya Botanik EXPO'su için Ekonomi Bakanlığı'nın önderliğinde Mersin, Adana ve Antalya illerini kapsayan Akdeniz bitki türlerini ile ihracatını geliştirme projesi hazırlandı.
Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, EXPO Antalya'ya hazırlık çalışmaları kapsamında Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle Mersin Ticaret Odası işbirliğinde Akdeniz bölgesindeki ürün çeşitlerinin geliştirilmesi, ihracat alanlarının artırılması amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.
Çalışmalarına başladıkları projenin 36 ayı kapsadığını dile getiren Bağdatlıoğlu, proje için 6'sı Antalya'dan, 10'u ise Adana ve Mersin'den olmak üzere 16 firma belirlediklerini kaydetti.
Firmaların EXPO 2016 sürecine hazırlık için Akdeniz bölgesindeki ürün çeşitliği ve ihracatı konusunda araştırma yapacaklarını anlatan Bağdatlıoğlu, firmaların İspanya, Hollanda, İtalya, Türkmenistan, Azerbaycan ve Irak ile ticari ilişkilere başlayacaklarını, bu firmalarla teknik ve uygulamalı fikir alışverişinde bulunacaklarını bildirdi.
Ürün çeşitliliği ile ilgili bugünden bir çalışma yapılmadığı takdirde 2016 yılında Türkiye'nin talep edilen bitki türlerini ithal eder duruma gelebileceğine işaret eden Bağdatlıoğlu, "Şimdiden ürün çeşitliliğimizi belirlemeliyiz, hangi türlerin bu bölgede var olduğunu görmeliyiz ve buna göre de ihracatımızı geliştirmeliyiz" dedi.
EXPO 2016'yı sadece Antalya'ya değil, Türkiye geneline yaymaya çalıştıklarını dile getiren Bağdatlıoğlu, Hollanda'nın Venlo şehrinde kurulan Türk Bahçesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir