Aksa Enerji'de talep toplama süreci tamamlandı

Aksa Enerji hisse senetlerinin, 21 Mayıs 2010 Cuma günü İMKB'de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın (TSKB) ve Credit Suisse'in global koordinatörlüğünde gerçekleştirilen halka arzı, belirlenen fiyat aralığında tamamlandı.

Aksa Enerji'den yapılan yazılı açıklamada, beher hisse değerinin 4,90 TL olarak belirlendiği halka arz sonrasında Aksa Enerji'nin ödenmiş sermayesinin 576 milyon TL, halka açıklık oranının ise yaklaşık yüzde 5,2 olarak gerçekleşmesinin öngörüldüğü bildirildi.

Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, halka arz sürecine iştirak eden tüm konsorsiyum üyelerine ve yatırımcılara Aksa Enerji'ye gösterdikleri güven için teşekkür etti.

Kazancı, titizlikle sürdürülen bir çalışmanın sonucunda global konjonktürdeki bozulmaya rağmen yola devam etme kararı aldıklarını belirterek, Türkiye'de enerji yatırımlarına olan ihtiyacın artacağını ve Aksa Enerji'nin de sektördeki lider konumunu sürdürme çabasında olacağını vurguladı.

Büyüme stratejileri çerçevesinde, halka açılma yöntemini ana politika olarak belirlediklerini belirten Kazancı, şunları kaydetti:

"Bu yolla hem ülkemize hem de yurt içi ve yurt dışındaki bütün yatırımcılarımıza katma değer yaratmaya devam edeceğiz. Bu halka arz Aksa Enerji'nin uzun soluklu sermaye maratonunun ilk etabıdır ve Avrupa'nın en önemli enerji sektörlerinden biri haline gelen Türkiye enerji sektörüne hayırlı olmasını diliyorum."

Halka açıklık oranında yaşanan değişiklikle ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası nezdinde gerekli işlemlerin de başlatıldığı duyuruldu.

Aksa Enerji hisse senetlerinin, 21 Mayıs 2010 Cuma günü İMKB'de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir