Almanya'da 'EXPO Turkey 2009' fuarı açılıyor

Türk-Alman Ekonomi Fuarı'na 30 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ESSEN - Almanya'nın Essen kentinde 22-24 Mayıs 2009 tarihleri arasında ''EXPO Turkey 2009'' adı altında Türk-Alman Ekonomi Fuarı açılacak.

Merkezi Essen kentinde bulunan Bakay Group şirketi tarafından ''EXPO Turkey 2009'' fuarının tanıtımı amacıyla Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı'nda bir basın toplantısı düzenlendi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bakay, burada yaptığı konuşmasında, şirket olarak amaçlarının, Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren ve yoğun olarak Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde bulunan Türk girişimcilerinin gücünü bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Bakay, şirket olarak Belçika'da başlattıkları girişime Almanya'da devam ederek, çalışmalarını gelecek yıllarda Avrupa'nın değişik kentlerine taşımayı hedeflediklerini belirterek, ''Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerindeki Türk girişimcilerin gücünü bildiğimiz için fuar konusunda bir eksikliğin bulunduğunu fark ettik. EXPO Turkey 2009, bu bakımdan Avrupalı Türklerin ekonomik gücünü kültürel zenginliğiyle birleştirmesi ve bunu Alman toplumunun kültürel dokusuyla pekiştirmesi açısından oldukça önemli bir platformdur. Fuar, Türk, Alman ve Avrupalı üreticilerden tüketicilere, sosyal ve kurumsal alanlarda faaliyet gösteren dernek, vakıf ve odalara, politikadan kültür ve sanat alanına kadar uzanan geniş yelpazedeki tüm toplumumuza ve Avrupalılara kapılarını açacaktır'' dedi.

Essen fuar alanında 1200 metre karelik bir alanı kapsayacak olan iki büyük binada kurulacak olan fuara 6 ülkeden 300 katılımcının yer alacağını açıklayan Bakay Group şirketinin basın sözcüsü Manfred Knochenhauer de, fuarın tüm hazırlıklarının tamamlandığını, 30 bin dolayında ziyaretçi beklediklerini ve başta Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği olmak üzere Belçika, Hollanda ve Almanya'dan 12 Türk kuruluşu tarafından desteklendiğini, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da fuarda bir tanıtım standı kurmasını beklediklerini söyledi.