ALTINDA SON DURUM: Gram altın ve çeyrek altın kaç TL oldu? Altın fiyatları ne kadar? (15 Nisan 2024)

İran'ın hafta sonu İsrail'e yönelik saldırısı jeopolitik riskleri artırırken, altının ONS ve gram fiyatı haftanın ilk günü merak konusu. "1 gram altın kaç TL" gibi sorular başta Google olmak üzere arama motorlarında aratılıyor. İran ve İsrail'den gelen açıklamalar gerilimi şimdilik düşürse de güvenli liman altına olan talebin artması bekleniyor. İşte 15 Nisan gram, çeyrek ve ONS altın fiyatları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altın’ın ONS fiyatı ve dolar/TL kuru gram altın üzerinde belirleyici olurken, hafta sonu İran’ın İsrail’e yönelik insansız hava aracı ve füzeli saldırısı Ortadoğu’da gerilimin had safhaya çıkmasına neden oldu.

İran’ın 1 Nisan'daki Şam saldırısına hafta sonu yaptığı misillemeye İsrail’in karşılık verip vermeyeceği oldukça kritik… Fakat İran'ın İsrail'e yönelik Hakiki Söz operasyonunun “şimdilik sona erdiğini” açıklaması, İsrail’in ise “hemen karşılık vermeyeceği” iması, bölgesel bir savaş ihtimalini düşürürken, güvenli liman olarak görülen altının seyri merak konusu oldu.

Altın güvenli liman varlıklarına olan talebi artırmasının ardından rekora yakın bir seviyeye yükseldi. Ortadoğu'daki çatışmanın tehlikeli yeni bir aşamaya girmesiyle külçe yüzde 1,2 kadar yükseldi.

Pepperstone Group Araştırma Başkanı Chris Weston, Orta Doğu'da artan gerilimlerin "altın satın almak için başlı başına bir neden" olduğunu söyledi. Weston, hareketlerin fiyatlandırıldığı oldukça büyük bir jeopolitik prim var ve orta ölçekli altın alımlarının vadeli yol muhtemelen daha yüksek olacaktır” dedi.

Altının geçen haftanın son işlem gününde ons fiyatındaki düşüşe paralel gerileyen gram fiyatı, günü yüzde 1 azalışla 2 bin 440 liradan tamamlamıştı.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.25 itibarıyla 2 bin 349 dolardan işlem görüyor. Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, yüzde 2,4 artışla 2 milyon 550 bin liraya yükseldi.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya ise yükselişle başlamasının ardından saat 18.30 itibarıyla yüzde 0,4 artışla 2 bin 451 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 4.179 liradan, Cumhuriyet altını 17 bin 195,51 liradan satılıyor.

Saat 18:30 itibarıyla 15 Nisan 2024 Pazartesi günü gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları...

* Gram altın satış fiyatı: 2 bin 451

* Çeyrek altın satış fiyatı: 4 bin 179,73 TL  

 * Cumhuriyet altını satış fiyatı: 17 bin 195,51 TL

* Ons altın satış fiyatı: 2.350,54 dolar