AMPD 2009 ödülleri sahiplerini buldu

Teknosa 4, Migros 2 dalda ödüle layık görülürken, İstinyepark, Via/Port, Astoria, Tchibo, Capitol, YKM ve Metro Group ödül alan diğer kuruluşlar oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneğinin (AMPD), 2008 yılının en iyi alışveriş merkezlerini ve perakendecilerini belirlemek için Bankalararası Kart Merkezi (BKM) işbirliğiyle düzenlediği AMPD 2009 ödülleri sahiplerini buldu.

AMPD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 15 yılını dolduran derneğin, organize perakendecilik sektöründe 47 milyar dolar ciroyu yöneten, 25 bin noktada hizmet veren ve 500 binin üzerinde istihdam sağlayan 372 üyesi bulunduğunu kaydetti.

GSMH'yı oluşturan sektörler içinde enerji dışında en büyük sektörün perakendecilik olduğunun altını çizen Nane, derneği, sektöre ve ülkeye katkısını artırmak üzere birlik yapısına geçirdiklerini, alışveriş merkezleri, büyük mağazalar, zincir mağazalar, gıda perakendeciliği ile hizmet ve danışmanlıktan oluşan 5 ana sektörel çalışma grubu oluşturduklarını anlattı.

Gruplar arası fikir tartışmalarının, zenginliklerini artırmak, farklılıklardan çatışma değil değer yaratmak amacıyla yapıldığını söyleyen Nane, "Sektörümüz layık olduğu şekilde ancak bizlerin birlik olmasıyla, güç birliği yapmasıyla, sektörümüzdeki derneklerin el ele vermesiyle, sektörümüzdeki oyuncuların birlik olmasıyla ancak olur. Ayrılık bizi bölünmeye, gücümüzü azaltmaya götürür. Bizim bu ortamda güç birliğine gitmemiz lazım. Bu ortamda farklılıklarımızdan nasıl beraberce, elbirliğiyle sinerji yaratırız buna bakmamız lazım" diye konuştu.

Nane, İTO, TOBB, Reklamcılar Konseyi gibi kuruluşların kampanyalarında da yer aldıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bizim olmadığımız bir kampanya çalışmıyor. Bizi içine almayan bir grup, bizi içine almayan bir kampanya maalesef tüketiciye ulaşamıyor. Bu bizim gücümüz. Bir, her zaman sıfırdan büyüktür. Gönül isterdi ki bu kampanyalar çok daha iyi olsun, çok daha etkin olsun ama her zaman pozitif olaylara bakmaya çalıştık. Her zaman bardağın dolu tarafını görmeye çalıştık."

AMPD 2009 ödülleri

Mehmet Nane'nin genel müdürü olduğu Teknosa, zincir mağaza kategorisinde yılın perakendecisi, "Teknosa Milli Takım Kampanyası" ile perakende kategorisinde yılın pazarlama kampanyası, perakende kategorisinde yılın müşteri memnuniyeti projesi ve "Kadın İçin Teknoloji" projesi ile yılın sosyal sorumluluk projesi ödüllerini kazandı.

Market kategorisinde yılın perakendecisi seçilen Migros, "Jet Kasa" uygulamasıyla da teknoloji alanında yılın girişimcisi ödülüne layık görüldü.

50 bin metrekareden büyük AVM'lerin değerlendirildiği yılın AVM'si kategorisinde İstinyepark, outlet özelliğine sahip yılın AVM'si kategorisinde ise Via/Port ödüllendirildi.

AVM'lerde yılın pazarlama kampanyası ödülü özel uçak kampanyası ile Astoria'ya verilirken, yılın perakende konsepti ödülü Tchibo'ya, AVM kategorisinde yılın müşteri memnuniyeti projesi ödülü "Cap-Getir Projesi" ile Capitol'e, müşteri hizmetleri alanında yılın girişimcisi ödülü YKM'ye, yılın sosyal sorumluluk projesi ödülü ise "Bursa ili Ericek Köyü Erozyon Önleme Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi" ile Metro Group'a verildi.

Verilen bilgiye göre ödüllere, toplam 8 kategoride 44 perakendeci ve alışveriş merkezi başvuruda bulundu.

Kapsamlı oylama sistemine sahip olan ödüllerde 18 kişilik jürinin yüzde 50, AMPD üyelerinin yüzde 20, AMPD İstişare Konseyinin yüzde 15, AMPD Yönetim Kurulunun yüzde 15 paya sahip oldu.