”Anadolu Bilişim Hizmetleri, 6 yılda yüzde 40'ın üzerinde büyüdü”

Anadolu Grubu YKB Özilhan, grup dışı büyümenin ekonominin daraldığı 2009 yılında da sürmesinin, kendilerini memnun ettiğini kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Bilişim Hizmetleri'nin (ABH), kurulduğu günden beri bu yana geçen 6 yılda, grup dışı gerçekleşen satışlarda her yıl yüzde 40'ın üzerinde büyüme gösterdiğini bildirdi.

Özilhan, Adile Sultan Yalısı'nda düzenlenen "Anadolu Grubu Teknoloji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Teknoloji Zirvesi"nin kendisine 25 yıl önce, Grubun bilişim yapılanmasının ilk adımlarının atıldığı günleri hatırlattığını belirtti.

Özilhan, o zamanki adıyla "Sistem ve Otomasyon Koordinatörlüğü" olan bilişim organizasyonlarını 1982 yılı sonlarında kurduklarını hatırlattı.

Yeşil ekranların sistem otomasyon dışındaki departmanlara da verilmesi ve işlemlerin ekrandan yapılması fikrinin bile karmaşık geldiğini dile getiren Özilhan, çalışanlarının kağıda döktükleri bilgilerin daha sonra "bilgi giriş elamanları" tarafından bilgisayara aktarıldığını ve bölüm raporlarının bilgisayar tarafından hazırlandığını anlattı.

Tuncay Özilhan, bugün ise bilgisayarların iş organizatörü olarak kullanıldığı ve hangi lokasyonda yer aldıklarının hiç önem taşımadığını belirterek, şunları söyledi:

"Örneğin, Kazakistan'daki çalışanlarımız, işlerini ABH'nin İstanbul'daki Data Center'ında bulunan ana bilgisayar üzerinden yürütüyorlar. Ofis ortamına ait işler artık dünyanın herhangi bir yerinde, zaman ve mekandan bağımsız olarak yapılabiliyor.

ABH, bilişim sektörüne girerken 'Çözüm ve hizmetleriyle değer yaratarak müşterilerine rekabet üstünlüğü kazandırmak' misyonuyla yola çıkmıştı. Bu tanım çerçevesinde gerçekleştirdiği hizmetlerin çıtasını her yıl yükselterek, sektörde emin adımlarla ilerliyor."

ABH'nin, kurulduğu günden bu yana geçen 6 yılda, grup dışı gerçekleşen satışlarında her yıl yüzde 40'ın üzerinde büyüme gösterdiğini dile getiren Özilhan, grup dışı büyümenin ekonominin daraldığı 2009 yılında da sürmesinin, ABH'ye olan güvenin göstergesi olarak kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

ABH Genel Müdürü Tayyar Bacak

ABH Genel Müdürü Tayyar Bacak ise bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri zirvenin temasının "Rekabet 2.0; Hızlı Olan Kazanır" olduğunu belirterek, bu temanın herkesin kullandığı yeni teknolojik gelişmeleri ifade eden bir sistemler bütünü olduğunu söyledi.

Teknolojinin, hayatın esas gündemini oluşturarak; her geçen gün akıl almaz bir hızla geliştiğini ifade eden Bacak, büyüyen ve gelişen toplumsal iletişim sistemlerinin, iletişim araçlarının kullanıcının isteği ve ihtiyacı doğrultusunda şekillenmesine olanak verdiğini anlattı.

Bacak, geçen yıl bu toplantıyı yaptıklarında krizin etkilerinin ağır bir şekilde hissedildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki bu etkiler özellikle bazı sektörlerde hala sürüyor. Ancak ABH ile ilgili iyi haberlerimiz var; bir yandan krizin ağır yükünü taşırken bir yandan büyüyerek çıktık bu zorlu dönemden. Çok sık duyduğumuz bir şey değil 'krizden büyüyerek çıkmak'... ABH, 2009 yılında 30 yeni müşteri kazanmıştır. 2008 yılında satışlarımızın yüzde 11'i grup dışından gelmekteydi, Bu yıl bu rakam yüzde 24'e ulaştı.

ABH olarak bilişim konusunda uluslararası düzeyde iş yapan bir şirket olma iddiamızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ABH'nin; ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi, ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi, ISO 27001 Bilgi, Güvenliği, TıckIT Yazılım Geliştirme kalite belgelerine aynı anda sahip olan ilk ve şu an için tek Türk firması olma özelliği taşıdığını paylaşmak istiyorum."

Tayyar Bacak, Microsoft'un dünyada sadece 30 veri merkezi ile gerçekleştirdiği SaaS Incubation Center kapsamında yaptıkları anlaşma için Türkiye'den ABH'yi partner seçtiklerini de sözlerine ekledi.