Anadolu Hayat Emeklilik karını yüzde 8,4 artırdı

Şirketin, 2008'in ilk 9 ayında göre net karı 30,3 milyon YTL'ye ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Hayat sigortacılığı ve bireysel emeklilik alanlarında faaliyet gösteren Anadolu Hayat Emeklilik'in 2008'in ilk 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre net karı yüzde 8,4 oranında artarak 30,3 milyon YTL oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluşun aktif büyüklüğü ise 3 milyar YTL'yi aştı. Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş Genel Müdürü Mete Uğurlu, şirketin yılın son çeyreğine girerken istikrarlı büyümesini sürdürerek 30 Eylül 2008 itibariyle 265 milyon YTL hayat primi üretimi gerçekleştirdiğini ve bireysel emeklilik katkı payı üretiminde ise 261 milyon YTL artış sağladığını anlattı. Uğurlu, şunları kaydetti:

"Sektörün en fazla tercih edilen şirketi olarak dönem sonu itibariyle hayat sigortası müşteri sayımız 779 bin 356, bireysel emeklilik katılımcı sayımız ise 360 bin 631 olarak gerçekleşmiştir. Bireysel emeklilik sistemindeki pazar payımız yıl içinde sürekli artarak katılımcı sayısında yüzde 21,3 ve toplam fon büyüklüğünde ise yüzde 20,4 seviyesine ulaşmıştır.

Şirketimiz hayat sigortaları prim üretiminde yüzde 21,6 pazar payı ile sektöründe ilk sırada yer almaktadır. Şirketimiz açısından bu dönemde önem arz eden diğer bir husus ise 2003 yılı Ekim ayından itibaren beş yılda 1,7 milyon katılımcı ve 5,8 milyar YTL fon büyüklüğüne hızla ulaşan, büyük gelişim potansiyeli barındıran ve ülkemiz ekonomisi açısından özel önem taşıyan bireysel emeklilik sistemi kapsamında şirketimizce ilk kez teknik karlılığa ulaşılmış olmasıdır."