Anadolu Hayat'tan 16,7 milyon YTL kar

Şirketin, yılın ilk yarısındaki net karı yüzde 10,78 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Hayat Emekliliğin, ilk yarıdaki net karı yüzde 10,78 artarak 16,7 milyon YTL oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin brüt karının yılın ilk yarısında 20,5 milyon YTL'ye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, geçen yıl olduğu gibi katılımcı sayısı ile toplam fon büyüklüğü itibariyle "sisteme en fazla katılımı sağlayan şirket olma özelliğini" sürdüren Anadolu Hayat Emeklilik'in, katılımcı sayısında piyasa payının yüzde 21,21 ve toplam fon büyüklüğünde piyasa payının yüzde 20,12 seviyelerine ulaştığı kaydedildi. Şirketin yılın ilk yarısında hayat dalında toplam 179,6 milyon YTL tutarında prim üretimi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu, yaptığı değerlendirmede, şirketin, 2007 sonunda 175 milyon YTL olan nominal sermayesini 13 Haziran 2008 itibariyle 250 milyon YTL'ye yükselttiğini, hayat sigortacılığı ve bireysel emeklilik alanlarında faaliyet göstermekte olan şirketler arasında "en yüksek sermayeye sahip şirket" konumunda bulunduğunu belirtti.

Uğurlu, Haziran ayı sonu itibariyle Anadolu Hayat Emeklilik'in bireysel emeklilik katılımcı sayısının 343 bin 744'e yükseldiğini, katılımcılara ait toplam fon büyüklüğünün ise 1 milyar YTL'yi aştığını kaydetti.