Anadolu Jet'in filosuna 2 yeni uçak

Boing 737-800 tipi 2 yolcu uçağını daha filosuna ekleyen şirket, uçak sayısını 8'e çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Anadolu Jet'in filosu büyüyor. Boing 737-800 tipi 2 yolcu uçağı bugün törenle filoya dahil oldu.

Esenboğa Havalimanı TAV Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Türk Hava Yolları Bölgesel Uçuşlar Merkezi Başkanı Sami Alan, ülkelerin gelişmişlik düzeyinin o ülkenin ulaşımıyla ilgili olduğunu söyledi.

şY'nin Türkiye'de hava taşımacılığında önemli bir görev üstlendiğini belirten Alan, hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Alan, 2023 Strateji Projesi çerçevesinde Anadolu Jet adı altında Anadolulunun ayağına hizmet götürdüklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu Jet ile 5 uçakla hizmet atağı başlattık. Önce 6'ya daha sonra uçak sayımızı 8'e çıkardık. Sevdiklerine ve başarıya hızla ulaşmak Anadolu insanı için bir lüks değil, haktır. Anadolu Jet, Anadolu'nun merkezinden Anadolu'nun 20 şehrine insanını uygun fiyata ve güvenle ulaştırıyor. Anadolu Jet, Anadolu insanının ödediği hizmetlere yatırım yapıyor. Bu yatırımı da bedelini ödemeye yanaşmadığı maliyet unsurlarından tasarruf ederek karşılıyor."

Esenboğa Havalimanı'nda İç ve Dış Hatlar ağının daha da genişletilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyen Alan, Esenboğa Havalimanı'nda önümüzdeki yıllarda uluslararası yolcu taşımacılığının da artacağını umut ettiğini kaydetti.

Sami Alan, Anadolu Jet'in hizmet profilini mutlak karlar için oluşturmadığını, daha az karla, daha fazla yolcuya hizmet vermeyi amaçladıklarını belirterek, hedeflerinin yıllık yolcu kapasitesini 2,5 milyona çıkarmak olduğunu bildirdi.

"Hedef, daha ileri gitmek"

şY Ankara İstasyon Müdürü Hasan İskender de Anadolu Jet'in kurulduğu günden bu yana çok hızlı bir yolcu kapasitesine ulaştığını söyledi. Anadolu Jet'in çıtasını her geçen gün yükselttiğine dikkati çeken İskender, yolcuların "güven, uçuş noktası ve frekans, fiyat, samimiyet ve alışkanlık kapsamında Anadolu Jet'i tercih ettiğini" ifade ederek, hedeflerinin her geçen gün daha ileriye gitmek olduğunu kaydetti. İskender, geçen yıla oranla yolcu sayısındaki artışa dikkati çekerek, bu artışı göz önünde bulundurarak uçak sayısının 8'e çıkarıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından, Alan ve İskender, Esenboğa Havalimanı Mülki İdari Amiri Ali Bakoğlu ve TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ile pasta kesti. Törende daha sonra, Anadolu Jet'in Boing 737-800 tipi yolcu uçağı, havaya su sıkan 3 itfaiye aracının arasından Esenboğa Havalimanı pistine yanaştı.