Anel Elektrik halka açılıyor

Şirketin halka arzına Tera Menkul Değerler A.Ş aracılık edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Anel Elektrik Proje Taahhüt ve Ticaret A.Ş, sermayesini 30 milyon YTL'den 47 milyon YTL'ye çıkarmak üzere, 3-5 Aralık 2008 tarihleri arasında halka arz edilecek.

Bir payın satış fiyatının 2,5 YTL, halka açıklık oranının yüzde 36,2, halka arz tutarının toplam büyüklüğünün ise 42,5 milyon YTL olacağı halka arza, Tera Menkul Değerler A.Ş aracılık edecek. Borsada satış yöntemi kullanılacağı için İMKB'de işlem yapmaya yetkili bütün aracı kuruluşlar aracılığıyla da alım yapılabilecek.

Halka arza ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, 2007 yılında 175 milyon dolar ciroya sahip Anel Grubun, 2008 yılı cirosunun 200 milyon dolar olmasının beklendiğini belirtti. Batukan, Anel Elektrik'in, elektrik taahhüt sektöründe halka arzı yapılan ilk şirket olduğunu ifade ederek, bu durumun Borsaya bir derinlik getireceğini söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce şirketin gelirlerinin yüzde 80'i yurt içinden, yüzde 20'si yurt dışından sağlanırken, bu oranın şu anda yurt dışından yüzde 78, yurt içinden yüzde 22 olacak şekilde değiştiğine işaret eden Batukan, şu anda 276 milyon doları yurt dışından olmak üzere, 363 milyon dolarlık imzalanmış kontratları bulunduğunu bildirdi. Batukan, global krizden çok etkilenmeyen Katar'ın enerji kaynaklarından elde ettiği geliri altyapı yatırımlarına yönlendirdiğini belirterek, kendilerinin bu ülkede, 170 milyon dolarlık Doha Havaalanı projesinin de aralarında bulunduğu pek çok önemli projede yer aldığını anlattı.

Halka arzdan gelecek parayla şirketin sermayesinin artırılacağını vurgulayan Batukan, sonrasındaki süreçte odaklanacakları üç konunun, bölgede daha genişleyerek büyük projeleri hayata geçirmek, bakım onarım hizmeti yapacak bir şirket kurmak, mekanik taahhüt işlerini yapacak altyapıyı bölgeye taşımak olduğunu belirtti. Batukan, hedefleri arasında bitmiş projelerde, 7 gün 24 saat mantığıyla bakım-onarım ve işletme yükümlülüğü almanın da bulunduğunu ifade ederek, burada önemli ve potansiyeli yüksek bir pazar gördüklerini dile getirdi.

Orta Doğu, Londra ve ABD'den talep bekleniyor

Batukan, halka arzın zamanlamasına ilişkin olarak ise, "(Global kriz) Herşey kötü anlamına gelmiyor. Sıkıntılı ve çalkantılı bir dönemden geçiyoruz ama yaşam devam ediyor. Kanın dolaşması lazım. Dolayısıyla sermaye piyasalarına taze kanların gelmesi lazım. Biz öncü oluyoruz. Cesaretimiz var ama bu deli cesareti değil." diye konuştu.

Halka arzda talebin ağırlıklı olarak Londra ve ABD'den, özellikle de Orta Doğu'dan gelmesini beklediklerini dile getiren Batukan, bu dönemde iniş çıkışlara dayanıklı hisselerin ön plana çıktığını, Anel Elektrik'in de böyle bir hisse olacağını belirtti.

Anel Elektrik'in, Plastikkart ve Anel Telekom'un ardından halka arz edilen üçüncü grup şirketi olduğunu kaydeden Batukan, başka halka arzların da planlandığını, ilk sırada da AnelMarin şirketinin yer aldığını söyledi.