Ankara Metrosu'nda sözleşme imzalandı

Metronun elektro mekanik ve sinyal sistemlerini, Alarko ve AnsaldoSTS yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ankara Metro Hattı Elektro Mekanik ve Sinyal Sistemleri'nin, Alarko ve AnsaldoSTS firmalarınca yapılmasına ilişkin sözleşme, törenle imzalandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın mutlu günlerinden birini yaşadığını söyledi.

Ankara'da ilk metro çalışmalarının 1989'da başladığını anımsatan Gökçek, devraldıklarında yüzde 15'i bitmiş olan metro çalışmalarının kendi dönemlerinde tamamlandığını anlattı. Gökçek, Çayyolu, Söğütözü-Kızılay bağlantısı, Sincan ve Keçiören metrosu olmak üzere 4 ayrı yerde metro inşaatının da bittiğini kaydetti.

Murat Karayalçın döneminde yapılan metro harcamalarının "son derece pahalı" olduğunu öne süren Gökçek, "Ankara'nın sırtındaki en büyük kambur, o dönemde alınan metro borçlarının faizleriyle birlikte ödenmesidir" dedi. Gökçek, 5 yıl içinde 44 kilometrelik metro inşaatına, öz kaynaklardan toplam 755 milyon YTL ödendiğini söyledi.

Elektro mekanik ve sinyal ihalesinin ise 175 milyon euroya mal olduğunu belirten Gökçek, ihalenin şimdiye kadar Türkiye'de bu dalda yapılmış en ucuz ihale olduğunu iddia etti. Gökçek, süreyi geniş tutmakla birlikte çalışmaların 2 yıl içerisinde tamamlanmasını beklediklerini kaydederek, doğal gaz özelleştirmesinden gelecek ödemeyle de 324 vagon yapımı ihalesine çıkacaklarını duyurdu.