Antalya'da yeni akım: "evlilik turizmi"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ANTALYA - Dünyada son yıllarda ilgi gören evlilik turizmi sektörünün farkına varan bir firmanın aracılığıyla Antalya'ya gelen Rus çift, yapılan törenle dünya evine girdi.
 
1-226.jpg
 
[PAGE]
 
Uluslararası evlilik organizasyonları yapan merkezi Antalya'da bulunan bir turizm şirketinin aracılığıyla yakınlarıyla kente gelen Rus çift 37 yaşındaki damat Dimitri Ersov ile 30 yaşındaki gelin Olesya Voraniva, hayallerindeki düğünü gerçekleştirdi. Kemer ilçesinde, 5 yıldızlı otelin bahçesindeki düğün alanına üzerinde kırmızı gül yaprakları bulunan beyaz halının üzerinden yürüyerek gelen çift, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün kıydığı nikah ile dünya evine girdi.
 
2-217.jpg
Çift, nikahın ardından keman eşliğinde dans etti.
 
[PAGE]
 
"Cennet gibi bir yerde evlendim"
Düğün töreninin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Voraniva, eşiyle Rusya'daki bir havalimanında tanıştıklarını, bir süre devam eden arkadaşlıklarının ardından evlilik kararı aldıklarını söyledi.
 
6-079.jpg
Unutulmaz bir düğün yapmak için her yıl tatile geldikleri Kemer'i seçtiklerine işaret eden Voraniva, "Sıcak ve denize yakın bir yerde evlenmek istiyordum. Hayalimdeki gibi cennet gibi bir yerde evlendim. Burası gerçekten çok güzel, çok mutluyum. Evlilik için iyiki Antalya'yı tercih etmişim" dedi.
 
[PAGE]
 
Slogan: "Antalya'da evlenin"
Evlilik organizasyonları yapan Wedding City Antalya Şirketi Genel Müdürü Gülseren Özdemir, 4 yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinde evlilik turizmi için "Antalya'da evlenin" sloganıyla tanıtım ve altyapı çalışmaları yaptıklarını kaydetti.
 
5-105.jpg
Bu çalışmaların meyvelerini kısa sürede aldıklarını dile getiren Özdemir, dünyada ülke dışında evlenmenin insanlar arasında akım haline geldiğini, bu kapsamda Antalya'da bu yılın ilk "evlilik turizmi" nikah törenini düzenlediklerini ifade etti.
Evlilik turizmi sektörünün her geçen gün büyüdüğünü vurgulayan Özdemir, sektörün alternatif turizm anlamındaki önemine dikkati çekti. Evlilik için turistlerin önemli bütçe ayırdığını belirten Özdemir, sektörün oldukça fazla para harcayan turistleri kente çektiğini söyledi. Özdemir, "Çiftler hayatlarında bir kez yaşayacağı düğün merasimi için masraftan kaçınmıyor. Bu nedenle para bırakan turistleri ülkemize çekmiş oluyoruz" diye konuştu.