Arap Türk Bankası adını A&T Bank olarak değiştirdi

Banka yeni stratejik hedefini, orta ölçekli bir banka olmak şeklinde belirledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Arap Türk Bankası, işletme adını "A&T Bank" olarak değiştirdi.

A&T Bank Yönetim Kurulu Başkanı ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı A. Aykut Demiray, A&T Bank'ın "Hep Birlikte Daha Yükseğe" sloganıyla yaşadığı değişimleri aktarmak amacıyla A&T Bank Genel Müdürlük binasında düzenlenen basın toplantısında, Arap Türk Bankası'nın 1976 yılında kurulmuş bir banka olduğunu hatırlattı.

Arap Türk Bankası'nın, yüzde 62,37'sinin Libyan Foreign Bank, yüzde 20,58'inin Türkiye İş Bankası A.Ş, yüzde 15,43'ünün T.C Ziraat Bankası A.Ş ve yüzde 1,62'sinin Kuwait Investment Co.'ya ait olan, ortak girişim bankası olduğunu dile getiren Demiray, bankanın, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya yoğunlaşmış bir banka olduğunu belirtti.

"2008 yılı, yaşanılan bütün problemlere rağmen, bizim için iyi bir yıl oldu" diyen Demiray, özkaynaklarının 257,2 milyon lira, net dönem karı'nın 2,7 milyon lira, toplam aktif büyüklüğünün 799,2 milyon lira, sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 34,1, toplam menkul kıymetlerinin 327,5 milyon lira, nakit kredilerinin ise 325,5 milyon lira olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Aykut Demiray, 2007 ve 2008 yılları içerisinde bankalarındaki aktif yapısını değiştirdiklerini ve kredi portföylerini yüzde 100 oranında artırdıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Değişim, hayatın bir parçası... Biz bunu biliyorduk ama belki yapmakta biraz geç kaldık. Şimdi bu değişime başladık. 2009, yılı, dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu bir yıl. Bizim için ise değişim için öngördüğümüz bir kilometre taşı niteliği taşıyor.

İşletme adımızı, Arap Türk Bankası'ndan, A&T BANK olarak değiştirdik. 2008 yılında ödenmiş sermayemizi, yüzde 485,4 oranında artırarak başlattığımız değişim sürecinde, yeni stratejik hedefimizi; yeni bir vizyon, yeni ürünler, gelişmiş bir teknolojik altyapı, daha geniş bir şube ağı ve yeni bir müşteri portföyü ile niş bir banka olmaktan çıkıp orta ölçekli bir banka olmak şeklinde belirledik."

Gaziantep'e şube

Yeni stratejik planları doğrultusunda hedeflerini; yeni müşteri segmentlerine yayılmak ile dağıtım kanallarının sayısını ve çeşidini artırmak olarak belirlediklerini anlatan Demiray, bu yıl, Gaziantep, Konya ve Kayseri'de olmak üzere üç yeni şube açacaklarını, bu şubelerin ilkini ise, Gaziantep'te açacaklarını söyledi.

Bu yıl açacakları 3 şubenin ardından, 3 şube daha açmayı düşündüklerini dile getiren Demiray, "Ancak, yaşanılan kriz ortamı, bizi biraz daha ihtiyatlı olmaya itiyor. 3 şubenin adını henüz koymadık ama 2013 yılına kadar 50 şube açacağız. Hedefimiz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki lider konumumuzu korumak. Özellikle Libya'daki pazar lideri konumumuzu, sürdürmek, birinci amacımız" diye konuştu.