Arkas Otomotiv: 2009'da satış hedefimizi kısmadık

Arkas Otomotiv bünyesindeki Volcar Otomobil, Karşıyaka ilçesinde Mazda şubesinin açılışını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Arkas Otomotiv Genel Müdürü Önder Cider, 2009 yılında satış hedeflerini kısmadıklarını söyledi.

Arkas Otomotiv bünyesindeki Volcar Otomobil, Karşıyaka ilçesinde Mazda şubesinin açılışını yaptı.

Açılış töreninde konuşan Arkas Otomotiv Genel Müdürü Cider, sektördeki kriz ortamına rağmen hız kesmediklerini, müşteri odaklı çalışarak krizin etkilerini azaltmaya çabaladıklarını söyledi.

Yaptıkları açılışın sadece bir bayi açılışı olmadığını, bu yatırımla Arkas Otomotiv'in bu piyasada kalıcı olduğunu göstermek istediklerini dile getiren Cider, şöyle konuştu:

"Şu anda 19 bayimizle Türkiye'nin en büyük ikinci bayi ağıyız. Bu sayıya bir buçuk yılda ulaştık. Kriz ortamında cesaret isteyen bu yatırımımızla işletme mantığımızın olgunluğunu ve operasyonumuzun verimliliğini kanıtlıyoruz.

Sistemimizde fiyat kontrolünden daha çok müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için çalışıyoruz. Artık yeni müşteri kazanmak mevcut müşteriyi korumaktan çok daha maliyetli. Bu nedenle mevcut müşterimizi memnun etmeye çalışıyoruz. 2008 yılında yaklaşık 5 bin araç sattık, 2009 yılında da hedefimiz aynı miktarda araç satmaktır. Bu hedef gerçekleşirse Türkiye genelindeki payımız yüzde 1,5'e ulaşacak."

Volkar bünyesinde çok markalı bir bayi sistemi planladıklarını belirten Cider, premium sınıfının ardından B ve C segmenti markaları da portföylerine eklediklerini dile getirdi. Açılışı yapılan bayi ve showroom'un 4 bin 300 metrekarelik alanıyla İzmir'in en büyük Mazda bayi olduğu ifade edildi.