Arnavutluk için havalandırma ürünleri bayiliği talep ediliyor

Arnavutluk’ta havalandırma sistemleri konusunda toptan satış ve uygulama faaliyetleri olan firma bu sektörde resmi bayilik alabileceği Türk tedarikçiler aramaktadır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arnavutluk’un 2015 yılında %2,7 oranında büyüdüğü tahmin edilmektedir. 2016 yılında büyüme oranının %3,4 olacağı beklenmektedir. Ülkenin yıllık enflasyon rakamları da 2013’teki %1,9’dan sonra 2014 yılında %1,6 olarak gerçekleşmiştir. Ülkedeki yükselen elektrik maliyetleri ve tütün vergileri sebebiyle 2015 yılında yılının ilk yarısında beklenin üstünde enflasyon seviyelerine ulaşılmıştır. 2015 yılında enflasyon %1.9 oranında gerçekleşmiştir.

Arnavutluk piyasasındaki malların yaklaşık %80’i ithal edilmektedir. Bu ülkenin karayoluyla Tiran, denizyoluyla da Durres şehirlerine gelen mallar ithalatçısı tarafından perakendecilere sunulmaktadır. Yaş sebze ve meyve Lushnje ile Tiran’da pazara sunulmaktadır.

Arnavutluk ile ticaretimizde taşıma giderleri, Arnavutluk’a komşu diğer ülkelere (İtalya ve Yunanistan) oranla ülkemiz için dezavantaj oluşturmaktadır. Navlun maliyetlerinin düşürülebilmesi bakımından alternatif taşıma modları ve güzergahlarının geliştirilmesi önem taşımaktadır.

Bu bağlamda, özellikle Arnavutluk’un Durres Limanı’nı geliştirme Projesinin tamamlanan Arnavutluk-Kosova otoyolunun hizmete girmesi ile Durres limanının tüm Balkanlara mal ve yolcu taşımacılığında yeni bir açılım sağlamıştır. Bu doğrultuda, denizyolu taşımacılığına yönelik işbirliği imkanlarının geliştirilmesi önem arz etmektedir.

Arnavutluk’ta havalandırma ve klima sistemleri konusunda toptan satış ve uygulama faaliyetleri olan bir firma bu sektörde resmi bayilik alabileceği Türk tedarikçiler aramaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear all,
****** sh.p.k has already 6-years that operate in distribution and implementation of HVAC systems and in the last years mostly in renewable energy sources in Albania.
We are official distributor for some of HVAC products.
If you're looking forward to open your market in Albania, we are open for collaboration.
Best Regards

http://turkishexporter.net/en/Leads/343840_hvac-products-agency-request-from-albania

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir