”Artık kuvveden fiile geçme zamanıdır”

Türkiye-Suudi Arabistan Karma Ekonomik Komisyonu 9. Dönem Protokolü, Ankara'da imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, artık kuvveden (düşünce) fiile geçme zamanı olduğunu söyledi.

Türkiye-Suudi Arabistan Karma Ekonomik Komisyonu 9. Dönem Protokolü, Ankara'da imzalandı. Protokolü, Türkiye adına Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Suudi Arabistan adına da Ulaştırma Bakanı Cubarah Bin Eyd El-Surasi imzaladı.

Unakıtan, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ticaret hacmini istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapıda geliştirmek ve karşılıklı yatırımları artırmak suretiyle, ekonomik işbirliğini derinleştirmenin hedeflendiğini söyledi.

İmzalanan protokol metni ile büyük hedeflerin kaleme alındığını ve bu hedefleri uygulama yönündeki kararlılığın yeniden ifade edildiğini kaydeden Unakıtan, ''Türkiye ve Suudi Arabistan'ın parlak geleceklerine giden bu yolda, daha yoğun işbirliği yapmak zorundayız'' dedi.

Unakıtan konuşmasında, Suudi Arabistan'da iş yapan Türk müteahhitlerinin teminat mektubu sorununa da değinerek, Türk bankalarının verdiği teminat mektubunun Suudi otoriteler tarafından kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Unakıtan, bu durumun çözümlenmesinin iki ülke arasındaki işbirliğine daha fazla ivme kazandıracağını kaydetti.

Suudi Arabistan Ulaştırma Bakanı Cubarah Bin Eyd El-Surasi de hedefin mevcut işbirliğine güç kazandırmak olduğunu belirterek, yatırımların ve iş dünyasının teşvik edilmesi yönünde gayretlerini esirgemeyeceklerini söyledi. 

Konuk Bakan, Türk müteahhitlerine uygulanan teminat mektubu prosedürünün, Suudi Arabistan yasalarından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.