Atılgan, Sonsuzluk yolcusu

1966'da yaratılan ve geride kalan 50 yılda popüleritesini hiç kaybetmeyen "Star Trek"in (Uzay Yolu) 2009'da beyazperdeye taşınan en son macerası üçüncü film "Star Trek Sonsuzluk"la devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

"Star Trek" yani "Uzay Yolu", tümzamanların en popüler dizi / filmlerinden biri. 1966 tarihli efsane dizinin sonraki yıllarda yeni oyuncularla tekrar çevrimleri de yapıldı, hikâyenin sonrasını anlatanlar da. İşte onların en yenisi, maceranın başlangıcının 50. yılında vizyona giren "Star Trek Sonsuzluk."
Gene Roddenberry'nin yarattığı ve 2009 yılında ünlü yönetmen- yapımcı J. J. Abrams tarafından yeniden sunulan "Star Trek" serisinin yeni filmi, Atılgan ve cesur mürettebatını epik bir yolculuğa çıkarıyor. Bu defa ekibin başında yönetmen olarak Abrams değil, Justin Lin var.

Uzayın derinliklerinde..

Yeni filmde Atılgan'ın mürettebatı uzayın hiç bilinmeyen uzak köşelerini araştırıyor ve kendilerini federasyonun temsil ettiği her şeyi sınayan gizemli yeni bir düşmanla karşı karşıya buluyorlar. "Star Trek Sonsuzluk" un oyuncu kadrosundaysa Chris Pine, John Cho, Simon Pegg, Zachary Quinto, Zoë Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin, Sofia Boutella ve Idris Elba yer alıyor.

Bu yıl 50. yıldönümünü kutlayan sevilen bilimkurgu serisinin yeniden hayata dönmesinden sorumlu olan yapımcı J. J. Abrams, serinin tüm dünyadaki hayranlarının duygularına tercüman olarak şunları söylüyor: "Star Trek'te çalışmak hayatımın en şanslı deneyimlerinden biriydi. Gene Roddenberry tekrar tekrar ziyaret etmekten heyecan duyduğumuz bu olağanüstü dünyayı yaratmış." Serinin yeniden doğduğu 2009'un "Star Trek" filmiyle 2012'nin "Star Trek: Bilinmeze Doğru" yapıtında yönetmenlik koltuğuna oturan J. J. Abrams, "Sonsuzluk" filmini hayata geçirmesi için "Hızlı ve Öfk eli" serisinin tecrübeli yönetmeni Justin Lin'i seçme nedenlerini şöyle özetliyor: "Justin Lin olağanüstü bir hikâye anlatıcı olarak kendini tekrar tekrar kanıtladı. Ama beni her şeyden çok etkileyen Star Trek'e olan sevgisi oldu. Aksiyon sahnelerinde başarılı olacağını biliyordum. Ama beni en çok heyecanlandıran bu karakterlerden sanki tanıdığı insanlarmış gibi söz etmesi oldu. Gerçekten bu işe çok uydu."

Ekip son derece özel...

1980'lerde büyüyen Lin, "Star Trek"in aile zamanlarının düzenli bir faaliyeti haline geldiğini hatırlıyor: "Orijinal Star Trek dizisi benim için son derece özeldir. Çünkü o eski bölümleri izlemek anne ve babamla geçirdiğim tek zamandı. Atılgan mürettebatı ailemizin bir uzantısı gibiydi."

Pekiyi "Star Trek Sonsuzluk" ta neler olacak, derseniz, yanıtı yine Abrams'tan alabiliriz: "İlk filmin konusu, bu aileyi oluşturacak grubu toplamaktı. İkincisinin konusu da yeni bir tehdit karşısında onları harekete geçirmekti. İkisi de dünyaya bağımlı filmlerdi. Sonsuzluk'ta ilk kez onları 5 yıllık görevlerinde görüyoruz. Atılgan'ın orijinal dizideki gibi, galaksinin uzak bölgelerinde geçen bir macerasını görme fırsatı sunuyor." Ünlü yapımcı yeni mürettebattan da son derece memnun. Abrams düşüncelerini şöyle ifade ediyor:

"Mucizevi bir şekilde bu karakterleri çok iyi benimseyen bir oyuncu grubu bulduk. Aile gibi, özgün bir bağları var ve bu Roddenberry'nin orijinal Star Trek'inde de var. Bağımız olan, birlikte çalıştığımız veya etrafında olmayı seçtiğimiz insanlarla aileler oluştururuz. Star Trek de böyle."

EKİBİN YENİ ÜYESİ JAYLAH

Filmin yeni karakterlerinden biri uzaylı Jaylah. Sofia Boutella, orijinal makyajıyla tanınmaz hale gelerek canlandırdığı Jaylah hakkında şu tüyoları veriyor: "Jaylah, bir süredir Altamid'de yalnız yaşıyormuş. Scotty gelene kadar kendisini korumak zorunda kalmış. Onunla dostluk kurabileceğini düşünüyor." Jaylah'ya gereken makyaj nedeniyle Boutella'nın setteki günleri diğerlerinin günü sona ermeden başlıyormuş: "Gece 00.30'da da uyandığım ve sabah çekiminden önce makyajımı yaptırdığım günler oldu. Uzun ama eğlenceli bir süreç. Koltukta o kadar uzun süre oturduğunuzda meditasyon durumuna geçiyorsunuz ve karaktere bürünmenize gerçekten yardımcı oluyor."

Bu konularda ilginizi çekebilir