ATO, Avrupalı odalarla kardeş olacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle ticari ilişkileri geliştirmek için AB üyesi 6 ülkenin başkentinin ticaret odalarıyla kardeş oda anlaşması yapacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Ekonomi ve Ticaret Bölümü Başkanı Christoph Hallier'i makamında kabul etti. Bezci, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Almanya'nın ekonomik ve sosyal ilişkilerinin çok eski tarihlere dayandığını ve Almanya'daki Türk vatandaşlarının bu ilişkilerde önemli bir rolü olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin Almanlar için bir tatil ülkesi olduğunun altını çizen Bezci, şu değerlendirmelerde bulundu:  

"Alman turistler için Alanya çok önemli. Biz de Ankara'yı ticaretin başkenti yapmak istiyoruz. Eskiden Almanya lehine olan fiyat avantajı özellikle tekstilde Türkiye lehine döndü. Türk vatandaşlarımız gelip buradan kıyafetlerini alıyor. Almanları da alışverişe bekliyoruz. Bundan sonra Almanlar için Turizmde Alanya neyse ticarette Ankara aynı olsun." 

ATO olarak AB ile ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildiren Bezci, aralarında Almanya'nın da bulunduğu AB üyesi 6 ülkenin başkentlerinin ticaret odalarıyla karşılıklı dostluk anlaşması imzalayacaklarını ifade etti. Türkiye'nin ve belirlenen 6 ülkenin sanayi altyapısı hakkında karşılıklı bilgilendirme çalışmaları yürüterek ticari aktiviteyi artırmayı amaçladıklarını belirten Bezci, bu kapsamda 2014 yılında Ankara'da bu ülkelerin başkentleri için özel günler organize edeceklerini, bu günlerde ticari işbirliklerini geliştirmeye yönelik çalışacaklarını kaydetti. 

Bezci, daha sonra Müsteşar Hallier'e ATO Kongre ve Sergi Sarayı Congresium'u gezdirdi. 3 bin 200 kişilik toplantı salonuyla Avrupa seviyesinde hatta ilerisinde bir bina yapıldığını kaydeden Müsteşar Hallier, binaya ve kullanılan teknolojiye duyduğu hayranlığı anlattı. Müsteşar Hallier, "Almanya'daki bütün oda başkanlarından daha aktif olduğunuzu, odanın aktif çalıştığını görüyorum" dedi.