ATO Başkanı seçim öncesi iddialı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ticari hayattaki deneyimlerini, başkan vekilliği ve başkanlık yaptığı sürede edindiği deneyimlerle birleştirdiğini belirterek, "Ankara'ya çağ atlatacak projelerimiz var" dedi.

Bezci yaptığı yazılı açıklamada, 4 Mayıs'ta yapılacak ATO seçimleri öncesinde, başkanlığa seçildiği 14 Mart 2011 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği icraatlar hakkında bilgi verdi ve yeni dönem için projelerini açıkladı.
ATO'nun TOBB ve Akreditasyon Kurulu tarafından 5 yıldızlı akreditasyon belgesi aldığını hatırlatan Bezci, "Üyelerimize üstün kalitede hizmet vermek birinci amacımızdı, bunu da belgeledik. Yaptığımız her projenin bir tescili var. ATO'nun mükemmellik belgesinden tutun da Shopping Fest'in Katar ve Azerbaycan'da aldığı ödüllere kadar her projemiz tescillendi" ifadelerini kullandı.

"Önceki dönem 'ekin dönemi', yeni dönemin 'hasat dönemi'

Bezci, önceki dönemin "ekin dönemi" olduğunu yeni dönemin ise "hasat dönemi" olacağını belirterek, şunları kaydetti:
"Ankara'nın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu her fırsatta dile getirdim. Bunun manada ATO olarak çok sayıda proje geliştirdik.
Ankara'nın en çok ihtiyaç duyduğu kongre ve fuar merkezini ATO Congresium'u Ankaralılar'ın hizmetine sunduk. Yeni dönemde ATO Congresium'un kapasitesini ek binayla iki katına çıkartacağız. 'Cumhuriyet tarihimizin en büyük festivali' Ankara Alışveriş Festivali ile geçtiğimiz yıl tüm ön yargıları yıktık. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda da festival büyüyerek devam edecek."
Bezci, Ankara turizmini pozitif yönde etkileyecek projelerin devam edeceğinin altını çizerek, yeni dönemde Akyurt'ta projesi tamamlanan fuar alanına katkılarının süreceğini ve Beynam Ormanları'nı Safari Park ile turizme açacaklarını ifade etti. Ankara için çalışmalarının süreceğini belirten Bezci, "Bu çalışmalarımızın neticesinde Ankara'da kişi başına düşen milli gelir iddia ediyorum 5 bin dolar daha artacaktır" görüşüne yer verdi.

"Hedefimiz Ankara'nın marka haline gelmesi"

Ankara'nın ekonomik ve sosyal alanda gelişmesine ve Ankaralı tüccarın ilerlemesine yönelik çalışmalar yürüttüklerine dikkati çeken Bezci, nihai hedeflerinin Ankara'nın tüm değerleriyle birlikte bir marka haline gelmesi olduğunu kaydetti.
Tüccarlara yönelik birçok hizmete imza attıklarını belirten Bezci, karayolu gümrük kapılarını uluslararası düzeyde yeniden hizmete soktuklarını ve buradan elde edilen gelirin ATO aidatlarından daha yüksek olduğunun altını çizdi.
Bezci, gümrük kapılarında yapılan iyileştirmeler sayesinde ihracatçıların geçmişte yaşanan sıkıntılardan kurtulduğunu kaydederek, "Yılda 450 milyon doların ihracatçının cebinde kaldı" ifadesini kullandı.

"ATO Meslek Liseleri geliyor"

ATO olarak, meslek eğitimine önem verdiklerine dikkati çeken Bezci, bu çerçevede dış ticaret uzmanlığı başta olmak üzere, bir çok alanda eğitim programları yürüttüklerini anımsattı.
Bezci, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile imzalanan Meslek Standardı Hazırlama İşbirliği Protokolü uyarınca meslek standartları belirleme yönelik çalışmaların yaptıklarını da belirterek, istihdam sorunun en başında ara eleman sıkıntısının geldiğini yeni dönemde açacakları üç meslek lisesiyle kalifiye eleman probleminin önüne geçeceklerini ifade etti.
Bezci, görev süresi boyunca hükümet yetkililerine ve yerel yönetimlere destek olduklarını, yapılan iyi, işleri alkışladıklarını ve katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
ATO Başkanı Salih Bezci, yeni dönemde tüm sektörlerin sorun ve isteklerini hükümet yetkililerine ulaştıracaklarını kaydederek, "Yeni dönemde uyumlu çalışmanın devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.