ATO ile Garanti Bankası arasında kredi protokülü

Garanti Bankası, Adana Ticaret Odası üyelerine uygun koşullarda kredi sağlamak üzere bir protok imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, içerisinde bulundukları sıkıntılı dönemde Garanti Bankası'nın bu yöndeki yaklaşımını tüm bankalardan beklediklerini belirtti.

ATO ile Garanti Bankası arasında kredi protokolü törenle imzalandı. Oda Başkanı Baş, törende, üyelerinin ulusal ve uluslar arası ölçekte yaşanan ekonomik gelişmeler ve bunlardan kaynaklanan sorunlar karşısında daha dirençli durabilmelerini sağlamak için çözüm üretmenin en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi.

Baş, üyelerine uygun faiz oranları ve 60 aya kadar vadeyle limitsiz kredi kullandırım imkanı sunan protokolün, içerisinde bulundukları ekonomik krizden dolayı büyük önem taşıdığını bildirdi.

Günümüzde küresel ekonomik krizin olumsuz yansımaları altında ezilen esnaf, tüccar, ve sanayicilerin ciddi anlamda nakit sıkıntısı yaşadıkları düşünüldüğünde, protokolün bölge ekonomisine sağlayacağı katkının boyutlarının daha iyi anlaşılabileceğini vurgulayan Baş, şunları kaydetti:

"Oda olarak kapanan her işyerinin, kayıp katma değer, artan işsizlik ve hepsinden önemlisi de, toplumda umutsuzluk oluşturacağının bilinciyle, üyelerimize yeni kaynaklar yaratabilme, yeni açılımlar sağlayabilme amacındayız. ATO olarak içerisinde bulunduğumuz sıkıntılı dönemde Garanti Bankası'nın bu yöndeki yaklaşımını tüm bankalardan bekliyoruz.

Bu konudaki bir diğer beklentimiz ise, bankalarımızın kredi talebiyle kendilerine başvuran üyelerimizi geçmiş yıllarda istemeden yaşadıkları ödeme güçlüklerini bahane ederek geri çevirmemeleridir. Çünkü tüm üyelerimizin iyi niyetine inanıyorum. Bankalarımızın sicil affı uygulamasını da dikkate alarak, Merkez Bankası'nın kara listesini bahane etmeden üyelerimizin kredi taleplerini karşılamasını bekliyoruz."

Garanti Bankası Bölge Müdürü Hakan Öger de, krediden yararlanmak isteyenlerin ATO'dan alacakları üyelik belgesiyle banka şubelerine başvurabileceklerini söyledi.