ATO seçim takvimi belirlendi

ATO komite ve meclis üyelikleri seçimi 14 Nisan, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin belirleneceği seçimler ise ​20 Nisan'da yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara Ticaret Odası (ATO) komite ve meclis üyelikleri seçimi 14 Nisan, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin belirleneceği seçimler ise ​20 Nisan'da gerçekleştirilecek.

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, oda seçim takvimi Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenirken, odanın meslek komitesi ile meclis üyeliği seçimi 14 Nisan Cumartesi günü ATO Congresium'da yapılacak.

Odanın 67 meslek grubunda, 248’i komite üyesi ve 181’i meclis üyesi olarak toplam 429 asıl üye ve yedeklerinin seçilmesi için ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda 140 sandık kurulacak. Oy verme işlemi saat 09.00’da başlayacak ve saat 17.00'de sona erecek. Seçim gizli oy, açık tasnif esasına göre gerçekleştirilecek.

Seçim sonuçları, itiraz süresinin sonunda 18 Nisan tarihinde kesinleşecek.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu, disiplin kurulu üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu'nun delegeleri seçimi de 20 Nisan'da 09.00-13.00 saatlerinde ATO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

ATO Başkanı Baran'dan üyelere çağrı

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO seçimlerinin, yasal prosedür uyarınca, Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın idaresinde, hükümet komiseri gözetiminde gerçekleşeceğini belirterek, "Ankara Ticaret Odası’nın tüm üyelerini 14 Nisan’da oy kullanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Meslek komitesi ve meclis üyelerinin Ankara'daki tüm ATO üyelerini temsil edeceğine dikkati çeken Baran, odaların asıl görevi üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve onların hak ve menfaatlerini korumak olduğunu vurguladı.

Baran, bu görevin üyelerin kendi elleriyle seçtikleri temsilciler vasıtasıyla yürütüldüğüne işaret ederek, "Üyelerimiz, 14 Nisan'da sandığa giderek kendilerini en doğru şekilde temsil edecek kişileri seçsinler ki bu yolla sektörlerin nabzı sağlıklı bir şekilde tutulabilsin." değerlendirmesinde bulundu.

ATO'nun üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin ikinci büyük odası olduğunu belirten Baran, reel sektörün doğru temsilinin Ankara'nın ve Türkiye'nin gelişim hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. Baran, "Odamız seçimlerinin Ankara iş dünyasına ve camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir