ATO’nun yeni Başkanı Gürsel Baran oldu

Ankara Ticaret Odasının yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği seçim sonuçlandı. ATO'nun yeni başkanı Gürsel Baran oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA(DÜNYA)-Ankara Ticaret Odası’nın(ATO) önceki gün yapılan olağanüstü Genel Kurulu’ndaki seçimlerde Gürsel Baran başkanlığındaki liste ipi göğüsledi.

Gerek seçim sürecine geçiş, gerekse seçim hazırlıkları döneminde oldukça heyecanlı bir dönem geçiren ATO’da, belirsizlik önceki gün yapılan seçimle sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, ATO Medya Komitesi üyelerinin istifasıyla yapılan seçimlerde, komite başkanlığına seçilmişti. Bundan bir süre sonra ise ATO Yönetim Kurulu Üyeleri istifa etmiş, son olarak da Başkan Salih Bezci istifa ederken, sadece iki yedek yönetim kurulu üyesi kalmıştı. ATO’nun seçim mevzuatı gereğince boşalan üyelikler için seçim yapılana kadar ise yönetim TOBB tarafından belirlenen bir üye tarafından oluşturulmuştu.

Takvim gereği 3 Aralık Cumartesi günü yapılan seçimlerde Osman Gökçek ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kuzeni Gürsel Baran’ın listeleri yarıştı. Toplam 188 meclis üyesinin oy kullandığı seçimlerde, Gürsel Baran’a 100, Osman Gökçek’e ise 88 oy çıktı. Seçimin kesin sonuçları, Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından 8 Aralık Çarşamba günü ilan edilecek.

125 bin üyesiyle İTO’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük odası olan ATO’nun yeni başkanı Gürsel Baran, seçim sonrası yaptığı açıklamada üç aşamalı bir acil eylem planını uygulayacaklarını söyledi. Meslek komitelerinin çok aktif çalışma yapacağını belirten Baran, önümüzdeki dönemde sağlık turizmini de ön plana çıkaracaklarını bildirdi.

Yönetim Kurulu Üyeliği seçimlerinde en çok oy alan ilk 10 aday ve aldıkları oylar ise şöyle:

Faruk Köylüoğlu(107), İhsan Şahin(100), Mustafa Deryal(99), Musa Beşparmak(99), Ziya Kemal Gazioğlu(99), Vecdet Fehmi Şendil(99), Selahattin Karaoğlan(98), Aydın Erkoç(83), Mustafa Altunbilek(83), Hikmet Koray Kartal(82)

Seçim Kurulu'ndan ATO kararıSeçim Kurulu'ndan ATO kararı

Bu konularda ilginizi çekebilir