ATV ve Sabah, 13 Şubat'ta greve başlıyor

İşçiler, ücret, sosyal yardım, kıdem tazminatı gibi haklarını koruyan 37 maddeyle ilgili uyuşma sağlanmadığından greve gidiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), ATV ve Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz işletmesinin İstanbul'da Balmumcu ve Sefaköy, Ankara'da Balgat iş yerlerinde 13 Şubat Cuma günü grev başlatacak.

TGS Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, 26 Haziran 2008'de Turkuvaz grubuyla başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, sendikanın 59 maddelik teklifinin 22'sinde anlaşma sağlandığı hatırlatıldı.

İşçilerin ücret, sosyal yardım, kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı gibi haklarını koruyan 37 maddeyle ilgili işveren temsilcilerinin görüşmeleri sürdürmemesi nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlığın yaklaşık 6 aydır giderilemediği ifade edilen açıklamada, bu zamana kadar işverene yapılan görüşme çağrılarına hiçbir yanıt alınamadığı belirtildi.

Açıklamada, sendikanın toplu iş sözleşmesi sürecini uzlaşmayla sonlandırma girişimlerini geçen hafta işverene yapılan randevu talebiyle bir kez daha somutlaştırıldığı vurgulanan açıklamada, şu görüşler kaydedildi:

"Ancak grev şu ana kadar işveren tarafından tek seçenek olarak sendikamıza ve Turkuvaz çalışanlarına dayatılmaktadır. Toplu sözleşme görüşmelerini yeniden başlatma çağrılarına işverenden bir yanıt gelmemesi halinde TGS, Turkuvaz çalışanlarının dayanışması ve kardeş emek örgütlerinin desteğiyle grev uygulamasını başlatmaya ve sonuna kadar sürdürmeye kararlıdır."