Av sezonu sonuna doğru balık fiyatları ucuzladı

Denizlerde av yasağının başlamasına kısa bir süre kala başta hamsi ve istavrit olmak üzere balık çeşitlerinde fiyatların gerilemesi, tüketicileri sevindirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Denizlerde balık avı yasağının başlamasına sayılı günler kala Güney Marmara'da özellikle hamsi, istavrit ve sardalya fiyatlarının gerilemesi satışları artırdı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki İhsaniye Semt Pazarı'nda tezgah açan balıkçı Ömer Kocaman, yaptığı açıklamada, denizlerde su ürünleri av yasağının 15 Nisan'da başlayacağını söyledi.

Vatandaşların, sezonun son günlerinde de balığa ilgi gösterdiğini belirten Kocaman, "Önümüzdeki hafta başlayacak av yasağı dolayısıyla fiyatlarda azalma var. Hamsinin kilogramı 20 liradan 10 liraya, istavritin kilogramı 15 liradan 10 liraya, sardalyanın kilogramı 10 liradan 7 liraya düştü. Çipura ve levreğin kilogramı da 25 liradan 22 liraya geriledi." dedi.

Kocaman, en çok çipura ve levrek gibi büyük balıkların rağbet gördüğünü, hamsinin dönem itibarıyla pek lezzetli olmadığı için fazla tercih edilmediğini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir