Avea'nın Ar-Ge merkezi 'Avea Teknopark' açıldı

Avea CEO'su Türktan, bu yıl 800 kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Avea'nın Ar-Ge çalışmalarına hız vermek ve inovatif projeler geliştirmek amacıyla Ümraniye'de kurduğu Ar-Ge ve teknoloji merkezi "Avea Teknopark" açıldı.

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, Avea Teknopark'ın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, teknoloji yatırımlarının sürdüğünü, 2006'dan bu yana gerçekleştirdikleri teknoloji yatırımlarına bugün bir yenisini eklediklerini, bu çerçevede 18 milyon dolarlık yatırım ile Ümraniye'de 17 bin metrekare alan üzerine kurdukları Avea teknoloji merkezi Teknopark'ı mobil telekomünikasyon sektörüne kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Cüneyt Türktan, çözüm oluşturma, sistem planlama, geliştirme ve test çalışmalarının gerçekleştirileceği Avea Teknopark'ta 3G teknolojileri başta olmak üzere yenilikçi faturalandırma ve ücretlendirme sistemleri, yeni katma değerli servisleri, özgün müşteri ilişkileri ve satış sistemleri gibi pek çok servis, uygulama ve ürünlerin geliştirileceğini bildirdi. Türktan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kaliteli iletişimi en avantajlı fiyatlarla sunmanın yanı sıra güçlü altyapımız üzerinden sunduğumuz ürün ve servislerimiz sayesinde kısa zamanda Türkiye'nin en çok tercih edilen operatörü haline geldik. Abonelerimizin yaşamına kolaylık ve keyif katan mobil yaşam ortağı olarak onlara Ar-Ge ve teknoloji merkezimiz Avea Teknopark'ta geliştireceğimiz, alanında yenilikçi, katma değerli servisler sunarak pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Özellikle 3G servislerinde çok önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz."

800 kişiyi daha istihdam kapısı açılıyor

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Türktan, bütün Türkiye'yi kontrol altında tutan bir merkezi sistemleri bulunduğunu ve Avea Teknopark'ın çok farklı bir bina olduğunu ifade ederek, teknoloji merkezindeki çalışanları buraya taşıdıklarını, Güneşli'de sadece altyapı ve müşteri hizmetlerinin kaldığını anlattı.

Ar-Ge merkezini yeni kurduklarını hatırlatan Türktan, "Mevcut arkadaşlarımızdan atadıklarımız oldu. Yeni arkadaşlar oldu. Hedefimiz bin 100 kişiye ulaşmak. Yeni istihdamlar oluyor. Özellikle bilişim teknolojisi tarafında yeni mühendis arkadaşlar alıyoruz. Üçüncü jenerasyonda 500 kişiye ulaşma hedefi var. Onu tedarikçilerle birlikte yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl 700-800 kişiyi işe alacaklarını bildiren Türktan, "Ama bunun bir kısmı yeni katkı olacak. Yüzde 80'i ikame olacak. Bizim sektörümüzde devamlı transferler oluyor. Yurt dışına yoğun transferler var. Mevcut arkadaşlar bir yere gittiğine göre, istihdam yaratıldığına göre biz de istihdam yaratmaya devam edeceğiz" dedi.