Avrupa'nın en büyük madencilik yatırımına tam not

Almanya'nın en önemli maden mühendisliği bölümü profesörleri, Dünya'da yeraltı madenciliğinde kullanılan son teknolojinin kullanıldığı Hattat Holding A.Ş'nin Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi'ne tam not verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Erasmus Haftası kapsamında, TFH Georg Agricola zu Bochum ve  RWTH Aachen Üniversitesi öğretim görevlileri Hattat Holding A.Ş'nin Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü yatırımlarını inceledi.

 
TFH Georg Agricola zu Bochum Üniversitesinden, Prof. Dr. Frank Otto, Prof. Dr. Michael Hegemann, Prof. Dr. Albert Danıels, RWTH Aachen Universitesi'nden Dr.Tobias Katz, Dr.Rene Randaxhe ve Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri  katıldı
 
Üniversitenin maden, inşaat, jeodezi,fotogrametri ve jeoloji mühendisliği fakültelerinin öğretim görevlilerinin 7 günlük programları çerçevesinde, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerine eğitim veren heyet, sonrasında Hattat Holding'in Gömü, Kazpınarı, Amasra'da bulunan kömür üretim tesisleri, yeraltı hazırlık galerileri, kuyu ve vinç binaları, Roadheader test galerisi çalışmaları, yeraltı üretim çalışmaları, yüzeysel kömür hazırlık panoları ile metan gazı ve karotlu sondajlarda incelemelerde bulundu.
 
Dünya'da yeraltı madenciliğinde kullanılan son teknolojinin Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü projelerinde başarı ile uygulandığına dikkat çeken heyet, taş kömürü madenciliği Hattat Holding ile Dünya'ya örnek bir enerji projesi olduğunu belirttiler.